– Vi er superstolte i dag!

Sammen blir det gull, ifølge eldrebyråd Inga Marte Thorkildsen foran, fra venstre ellers:
byrådssekretær Benjamin Endre Larsen, Lisbeth Rugtvedt, Nasjonalforeningen, bydelsdirektør Nordre Aker Øyvind S. Henriksen, daglig leder Boots Storo, Inger Johanne Kjeldsen, prosjektleder Heidi Nordal, administrerende direktør Boots i Norge, Margrete Sunde, bydelsutvalgsleder i Nordre Aker, Per Henry Christiansen. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Kake og blomster. Byråd, bydelsdirektør, bydelsutvalgsleder, Nasjonalforeningen for folkehelsen og ikke minst administrerende direktør for Boots-kjeden samlet seg på Storo for å feire.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.04.2016 kl 09:49

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

STORO: I forbindelse med at Bystyret har vedtatt seniormelding for Oslo kommune, er det satt i gang en rekke prosjekter for å realisere målene i meldingen.

I den forbindelse er Bydel Nordre Aker tildelt ansvaret for å være pilotbydel og utvikle en modell for alders-og demensvennlig bydel. Det er i igangsatt et toårig prosjekt i Bydel Nordre Aker.

LES OGSÅ: Her sitter mannen som ubeskjedent sier han har dratt hundretusenvis av norske menn og kvinner opp av sofaen

Fremtidig modell

Oslo har som første by i Norge, fått medlemskap i WHOs globale nettverk av aldersvennlige byer og ønsker å bli en foregangsby i internasjonal sammenheng på området. Overordnet mål er at vellykkede tiltak i Bydel Nordre Aker skal inngå i en framtidig Oslo-modell for en alders- og demensvennlig by.

Boots

– Boots Norge og kommunen ved Bydel Nordre Aker har innledet et samarbeid om enda bedre å ta vare på eldre i apotekene. Det også er gjennomført kurs for ledelsen av Boots Norge og de ansatte ved Boots apotek på Storo Storsenter, sier prosjektleder i Nordre Aker, Heidi Nordal.

Hun legger til:

– Vi vet jo at apotekene er en møteplass for mange eldre i bydelen, og det oppleves positivt å samarbeide og bygge på hverandres kompetanse i møte med enkeltmennesket i hverdagen.

Bydelsutvalgsleder Per Henry Christiansen (H) var også på plass i apoteket på Storo i dag, for å være med å åpne det første sertifiserte apoteket.

Velkommen

– Velkommmen til toppen av Oslo. Dette er en bydel som scorer høyt i de fleste brukerundersøkelsene på helse- og omsorg, så flott at det første eldrevennlige apoteket er akkurat her, sa bydelsutvalgsleder Christiansen, til de fremmøtte ved Boots apotek ved Storo, fredag.

Men han kom ikke veldig langt inn i velkomsten, før eldrebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) korrigerte ham lattermildt.

– Men dette er jo mitt nærsenter. Senteret ligger altså ikke i Bydel Nordre Aker. Men i Sagene.

Se bildet større

Snorklipping ved Ulf Henning Hjerpset assisterer byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) og administrerende direktør Margrete Sunde. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

LES OGSÅ: Uansett, Storo er Oslos største kjøpesenter, det viser ferske tall

Roste

Byråden fortsatte litt senere og roste også en nærmest ildsjel, prosjektleder Heidi Nordal.

– Hun så muligheten. Nemlig inngå partnerskap med kunden – eller brukeren som vi vil si – frivillige og næringslivet. Sammen, da blir det gull! Nordre Aker er virkelig en fremoverlent bydel!

Sa Thorkildsen og ville slå et slag for nysjerrigheten:

– Uansett brukergruppe; barn, voksne og eldre, vi må spørre dem selv: Hva er viktig for deg? Vær nysjerrig, vis nestekjærlighet. Vi kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Blant annet for å skape en bedre hverdag for eldre mennesker.

– Stolte og glade

Administrerende direktør i Boots-kjeden, Margrethe Sunde, har nå sitt første sertifiserte alders- og demensvennlige apotek, i samarbeid med Oslo kommune og Bydel Nordre Aker. Og flere skal det bli.

– Vi er superstolte og glade for at vi nå er alders- og demensvennlig sertifisert apotek. Men dette handler om en kontinuerlig prosess, sa blant annet Sunde.

Hun fortsatte.

– Ingen tvil om at apotekene er et sted hvor eldre er mye, og vi har derfor et særlig ansvar for å ivareta den enkelte. Denne sertifiseringen gjør oss bevisst på de små tingene vi kan endre for å gjøre at eldre og demente føler trygghet og mestring i Boots apotek.

– Mange eldre og demente bruker flere legemidler hver eneste dag og vi er opptatt av å sikre riktig bruk ved for eksempel å tilby helsetjenester som gjør medisinbruk bedre og enklere i ferdig pakkede merkede poser.

Byråden fikk også en liten pose multidose med for anledningen Non stop pakket i posene.

– Det er kanskje bare enkle hjelpemidler som skal til å for å gjøre besøket her bedre. Vi har blant annet små forstørrelsesglass, som eksempelvis kan gjøre det enklere å slå koden, ved betaling, sa Boots-direktøren videre.

Som avsluttet.

– Tusen takk til Nordre Aker og Nasjonalforeningen for at dere utfordret og sparka oss i gang!

Nasjonalforeningen

Foruten butikker og servicenæring, skal også prosjektet fremme samarbeid med ideelle partnere som Nasjonalforeningen for folkehelse. Bydel Nordre Aker har også inngått en formell avtale med Nasjonalforeningen nasjonalt, som den eneste bydelen i Oslo - les hele saken her.

Lisbeth Rugtvedt, generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, var også på plass på Storo fredag.

– Vi har innledet demensvennlig samarbeid med 35 kommuner over hele landet. Med målsetning om å legge til rette for at mennesker med demens skal kunne opprettholde et aktivt liv så lenge som mulig. Vi er svært glade for at Bydel Nordre Aker har tatt dette initiativet med alders- og demensvennlig apotek, sa hun.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

* Les alt om cup-runden her! Dise gikk videre!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse