ANNONSE
Annonse

– Vi får masse kjeft - man skal ikke føle seg som noen primadonna

Kristine Moe (17) hjemme på ferie i Norge, og på kaffe med lokalavisa, på Storo. Foto: MINA HAUGLI

Kristine Moe (17) forteller om sin første tid som ballettelev i Russland, og om det fantastiske jobbtilbudet hun har takket ja til.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.06.2017 kl 07:52

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

STORO: I fjor fikk hun plass ved det anerkjente ballettakademiet Vaganova i Russland, etter flere år som elev ved Den norske Balletskolen.

Nå har Kristine Moe lagt bak seg etter år, og forteller om det nye livet. Ikke minst også om et veldig spennende jobbtilbud.

– Det er så deilig å være hjemme i Norge igjen å se familien, sier Kristine (17).

For det er Norge som er hjemme.

Det første året har vært langt og tøft med flere utfordringer. Nå er hun sliten, og det føles godt å være hjemme hos mamma, pappa og familien igjen.

– Alt er jo ikke bare moro. For det første har jeg flyttet hjemmefra, og føler meg fremdeles ung. Det er tøft å studere i Russland, det er en helt annen disiplin der enn i Norge. Man må være sterk mentalt, og det forventes veldig mye av deg, forteller den unge ballettdanseren.

Ingen primadonna

Likevel, dette er Kristines store drøm.

– Ja, dette er drømmen min helt siden jeg var liten. Det har vært et veldig spennende og innholdsrikt år, og jeg har lært kjempe mye! Dessuten er skolen en av de mest anerkjente, og har kanskje noen av verdens beste ballettdansere.

Noe av det hun husker best fra sitt første år på Vagonova akademiet er fra de første skoledagene. Da overhørte hun ballett-pedagogen snakke lavt til pianisten om henne.

– Pedagogen sa til pianisten at: Hun der var flink. Hun liker jeg. Det betydde veldig mye for meg! Å få den bekreftelsen på at jeg holdt samme nivå som de andre, som går på en såpass bra skole. Det var veldig stort, forteller Kristine, som forstår en del russisk etter å ha hatt flere russiske ballett-pedagoger ved den Norske ballettskolen.

For det er ikke noe dullested hun går på, forteller hun videre.

– Vi får masse kjeft, og man skal ikke føle seg som noen primadonna. Det er en uskreven regel, sier hun.

Kristine Moe (17) på scenen ved tidligere anledning. Foto: STIAN SCHIOLDBORG/MAGENTASTUDIOS.NO

Jobb ved teateret

Ungjenta fra Disen var forberedt på å gå to år til ved akademiet, men fikk seg en uventet overraskelse i vår. Da ville den ene læreren hennes at hun skulle dra på en ballettklasse på teateret. Der fikk hun jobbtilbud rett etter dansetimen, som viste seg å være en audition.

– Jeg visste egentlig ikke at det var en audition en gang! Så det kom veldig brått på når jeg fikk jobbtilbud av direktøren ved Michailovsky teateret. Det var læreren min som hadde anbefalt meg, forteller Kristine videre.

Ungjenta forhørte seg om teateret hos personer innenfor ballettmiljøet som hun stoler på, men Kristine var egentlig aldri i tvil om at hun måtte takke ja til stillingen.

– Først sa jeg til direktøren at det var utrolig smigrende, og jeg tenkte at dette var helt fantastisk! Men jeg måtte tenke litt på det.

Nå gleder hun seg til å starte offisielt i 100% stilling ved teateret den 4. september.

Den ungen damen vet hva hun vil, her fra Brekkedammen i fjor, da Nordre Aker Budstikke også møtte ballettdanseren Kristine Moe. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Velfortjent sommerferie

Men først skal Kristine ha sommerferie. Det innebærer blant annet å dra rett på ballett-sommerskole i Valdres med Den norske Ballettskolen denne helgen, og deretter følger en uke med ballett i Athen.

Les mer om Kristines barnedrøm her.

Professor ved Kunsthøgskolen i Oslo, Josephine Jewkes Jacobsson, forteller at det er veldig godt gjort av Kristine å få jobbtilbud ved The Michailovsky Theatre. I tillegg til at det er få dansere som oppfyller kravene for å få en slik dansejobb i Russland.

– Dette er imponerende av Kristine. Ikke minst med tanke på de fysiske kravene de stiller i Russland, for høye jenter, med smale hofter og tynne ben. Ikke mange norske jenter har dette, selv om de ellers er gode nok, sier ballettprofessoren.

LES OGSÅ:

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse