- Vi ga et godt tilbud

Finansbyråden er skuffet over streiken

Finansbyråd Kristin Vinje (H) er veldig skuffet over konflikten og streiken. Hun mener at kommuneansatte ville kommet godt ut av lønnsoppgjøret om de hadde godtatt tilbudet. FOTO: Arkiv

- Kommunen har stramme rammer. Vi kom med et tilbud som ville gitt de ansatte et godt oppgjør, sier Kristin Vinje (H). Hun synes det er trist at forhandlingene nå har resultert i streik.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.05.2012 kl 13:34

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: - Vi ga de ansatte et godt tilbud, og jeg synes det er trist at dette ender i en konflikt, sier finansbyråd Kristin Vinje (H).

Vinje vil ikke gå ut med detaljene om hva de har tilbudt de ansatte i lønnsforhandlingene. Likevel kan hun si at de ligger i det samme sjiktet som arbeidsminister Rigmor Aaserud (Ap) tilbød statsansatte. Dette tilbudet var på 3,36 prosent.

Unio tok ut over 500 ansatte i streik på onsdag. På torsdag tar YS Kommune nærmere 90 ansatte ut i streik.

Trist å ende i en konflikt

-  Jeg var optimistisk lenge. Vi har hatt gode og konstruktive forhandlinger i flere dager, før YS og Unio reiste seg fra bordet og forhandlingene brøt sammen, sier Vinje.

Nå er hun tydelig på at streiken må håndteres så godt som mulig.

 - Det er trist at dette endte i en konflikt, og det vil kunne ramme flere. Jeg tenker spesielt på foreldre med barn i barnehage, de som ikke får barnehageplass og eldre og syke som lider under dette.

I forhold til forhandlingene  mener finansbyråden at alle må tenke på situasjon i Europa.

- Det er flere ting som er viktig å huske på. Det er økonomisk uro i Europa. Dette vil kunne påvirke Norsk økonomi også. I tillegg har vi stramme budsjetter i kommunen. Vi kan ikke tilby mer enn det vi i kommunen har, sier hun.

LES OGSÅ: Tollerne mener staten er arrogant

- Staten er i konflikt

Vinje peker også på lønnsveksten som har vært i kommunen gjennom flere år.

- Det har vært økninger på fem prosent hvert år siden 2007 omtrent. Dette er en god vekst.

På kritikk fra YS Kommune om at stat og industri får mer enn det kommuneansatte får, sier Vinje at dette er noe hun ikke kan forstå.

- Staten er i en konflikt, så jeg kan ikke skjønne kritikk om at statsansatte får mer i år. Jeg mener at kommuneansatte ville fått et godt oppgjør.

Akademikerne og LO er fortsatt i mekling.

LES OGSÅ: Politiet mener det er rett og rimelig å streike

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse