ANNONSE
Annonse

– Vi går samlet og vi kommer til å være aktive

Benedicte Bull i Stopp ødelegging av Nedre Grefsen. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Kan fort bli folksomt på neste bydelsutvalgsmøte: Fra Morellbakken skole torsdag 31. mars.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.03.2016 kl 13:33

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER/GREFSEN: I neste bydelsutvalgsmøte står også Nedre Grefsen og Kommuneplanen mot 2030 på sakslista. Aksjonsgruppa mot ødelegging av Nedre Grefsen oppfordrer alle Grefsenboere, og alle andre som er opptatt av en god byutvikling, til å møte opp på Morellbakken skole klokka 17.30 torsdag 31. Mars.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ: Frykter sanering av hele nedre Grefsen

Samling

– Vi går samlet derfra til møtet i Bydelsutvalget i bydelshuset i Nydalen klokken 18. Fra 18-18.30 er det åpen halvtime og vi kommer til å være aktive i å stille spørsmål. Det er nå 101 som har sagt de kommer på arrangementet, men vi antar det kommer mange flere for å vise sitt engasjement, oppfordrer Benedicte Bull, beboer og med i facebook-gruppa Stopp ødeleggingen av Nedre Grefsen.

Facebookgruppa har nå over 2600 medlemmer, aksjonsgruppa er også konstituert med ulike undergrupper.

LES OGSÅ: Byutviklingsbyråden (MDG): – Tomteeiere som ikke vil selge, kan si nei

Enstemmig

Bull fortsetter.

– Vi satte stor pris på at det kom en enstemmig henstilling fra Miljø-Plan og Samferdselskomiteen til Bydelsutvalget om å vedta følgende uttalelse: I bydelen BU er opptatt av at småhusområdet på nedre Grefsen bevares. BU ber om at Nedre Grefsen som ved en inkurie ikke ble debattert, tas ut av Kommuneplanen, oppsummerer Bull videre.

LES OGSÅ: Lokalpolitikerne ber om at reguleringen av nedre Grefsen fjernes fra kommunedelplanen

MDG

I etterkant skapte først Miljøpartiet de Grønne tvil om at de ville stille seg bak det, på tross av at MDG representanten i MPS komiteen var med på avgjørelsen.

– Siden har MDG gitt signaler om at de vil være med på en slik uttalelse, og vi venter at et enstemmig BU stiller seg bak uttalelsen som rettes mot Bystyret. Det er veldig viktig at Nedre Grefsen fjernes fra Kommuneplanen som et "utviklingsområde" umiddelbart for å forhindre at utbyggere begynner å legge press på beboere.

Aksjonsgruppa er i kontakt med flere ulike aktører og har også kontaktet sentrale politikere med spørsmål.

Mot sentrale myndigheter

– Etter møtet i BU vil vi jobbe overfor sentrale myndigheter i Oslo. Dette handler om et ønske å bevare et godt eksisterende bomiljø, men det er også en sak som har betydning langt utover Grefsen. Det dreier seg om hvorvidt det er et akseptabelt virkemiddel for fortetting å aktivt å legge til rette for å rive en eksisterende, velfungerende bydel, samt manglende lokal deltakelse, sier bull.

Hun fortsetter.

– I tillegg handler det om hvilken betydning blant annet småhusplanen, flere ulike miljøhensyn, og byantikvarens Gule liste har i prosessen med fortetning. Det er tydelig at mange sentrale politikere ikke har forstått hva slags område Nedre Grefsen, blant annet at det allerede har foregått betydelig fortetning.

Og hva slags byutvikling skal Oslo skal ha?

– Kommuneplanen er blitt såpass kompleks at de færreste forstår konsekvensene, og det kan bli mange flere områder enn Nedre Grefsen som kommer til å få et sjokk, understreker Bull.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Følg saken om «kommunedelplan-avsløringen» her!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse