Vi gjør en hjort

Vi gjør en hjort

 

Vilt er det tøffeste vi har i Norge. Og hjort er det ypperste vi har av vilt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.11.2007 kl 09:05

Er du blant dem som ser løvet falle om høsten og føler at dystre tider er i anmarsj?

Selv blir jeg mer og mer glad i denne årstiden: Kjenne kaldluften lugge litt i kroppen og suge inn de særegne luktene.

Høsten er høysesong for jegere og andre friskuser som får utløp for sin hunger etter å komme seg ut i skog og opp i fjell, og i år har enkelte hatt det ubehagelig tøft der de har kjent frykt for å møte en hissig bjørn. Min holdning i denne debatten er at skogen tilhører dyra og vi er bare på besøk.

For gastronomer er høsten en spennende tid i Norge. Fruktsesongen er over for denne gang, men vilt, fisk og skalldyr regjerer fortsatt. Rype, tiur, bever, elg og hval kan være like eksotisk som papegøyefisk fra Thailand, for folk i andre land enn Norge er dette dyr som forbindes med eventyr og fabler.

Smaken på kjøtt fra vilt kan avhenge litt av hvor dyrene har beitet. Jeg har for eksempel smakt hjort som minner mest om kalv.

#Av Tom-Victor Gausdal

Annonse
Se bildet større

MAT: Tom-Victor Gausdal vant sølv i Kokke-VM, Bocuse d'Or, i 2005. Medeier av kokkekollektivet Flavours og restauranten Falcon Crest. Hans kokebok "Husmannskost" ble kåret til verdens beste i 2005.

Se bildet større

TØFT HJORT: Rosastekt hjort på Italia-turné.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!