- Vi hadde ideen først

Rune Svendsen og Nina Jørgensen la ned mye jobb i planleggingen av barnehage i Skar leir. Forslaget ble oversendt byrådet. Foto: Ivar Brynildsen

Ekteparet Rune Svendsen og Nina Jørgensen fikk fullstendig hakeslipp da de åpnet forrige nummer av Nordre Aker Budstikke. Der presenterte byråd Torger Ødegaard deres planer for barnehage i Skar Leir.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Skar: - Vi sendte et tilsvarende privat forslag til Ødegaard for et år siden. Siden hørte vi ingenting. Dette er rett og slett dårlig gjort, mener de to.

- Nok barnehager

Paret fikk ideen tilfeldig under en tur i Maridalen i fjor. Visjonen om en gigantisk friluftsbarnehage med mange avdelinger oppsto der og da. Siden kontaktet de både Bydel Nordre Aker, Skifte Eiendom som forvalter salget av eiendommen, og Vann- og avløpsetaten. Ingen av dem har erfaring fra barnehagedrift, men mente det måtte la seg gjøre å hente inn kompetanse på alle nødvendige områder dersom de kom i posisjon til å kjøpe. De regnet på prosjektet frem og tilbake, satte seg inn i statlige tilskuddsordninger og fant ut at de fullt ut kunne forsvare å legge inn et bud på hele Skar Leir dersom de fikk en driftsavtale med Oslo kommune.

- Vi gjennomførte et langt møte med bydelen. Der fikk vi utrolig nok beskjed om at bydelen hadde nok barnehager, og at det således ikke ville være behov for noen ny barnehage i Maridalen. Dette fremstår i dag som ytterst merkelig, sett i lys av alle dem som fortsatt står uten plass i Oslo generelt og i vår bydel spesielt, sier Rune Svendsen til Nordre Aker Budstikke. Vi møter ham hjemme på terrassen på Tåsen.

Ingen svar- Vi mistet jo litt motet etter så nedslående svar fra bydelen. Men vi hadde allerede lagt ned et solid arbeid i prospektet vårt. Vi hadde laget et gjennomarbeidet dokument som viser hvordan det lar seg gjøre å bruke leiren til barnehage med flere avdelinger. Vi foreslo busstransport inn til leiren, og vi påviste hvor gode trafikkforholdene er, uten gjennomgangstrafikk. Dette prospektet sendte vi til byrådsavdelingen for barn og utdanning i begynnelsen av oktober i fjor, med håp om at byråden ville tenne på ideen. Men vi fikk ikke engang bekreftelse på at forslaget vårt var mottatt, Etter hvert regnet vi med at behovet ikke var der, og at prosjektet var dødt. I de siste månedene har vi ikke tenkt så mye på saken. Før vi altså åpner Nordre Aker Budstikke i forrige uke.

Sjokkert- Vi nekter å tro at det er helt tilfeldig at denne ideen kommer opp nå, fra en mann som har mottatt et identisk forslag fra oss. Vi tror at våre tanker har modnet i byrådsavdelingen etter at vi sådde ideen både hos byråden, i bydelen, og hos Skifte Eiendom. Da er det en smule bittert å se Torger Ødegaard fortelle om sin kreativitet i letingen etter barnehageprosjekter. Muligheten er selvfølgelig teoretisk tilstede for at vårt prospekt er lagt vekk uten å bli lest. Men det er litt for mange punkter i hans plan som sammenfaller med forslaget vi sendte inn, sier Svendsen.

Hva nå?

- Jeg vet ikke om vi har noen mulighet til å nå frem overfor kommunen på noe vis for å fremme noen form for eierskap til planene, fortsetter Svendsen. Han har ikke tatt stilling til veien videre.

- Nå vil vi først gjerne høre noe fra byrådsavdelingen. Vi synes det i første omgang er naturlig å gå til Nordre Aker Budstikke med saken, siden det var her Ødegård gjorde oss kjent med sine planer, avslutter Svendsen.

Nordre Aker lyktes ikke å få tak i Torger Ødegaard før deadline. Han var bortreist i begynnelsen av uken.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse