«Vi har bare ansvaret for asfalten, vi»

De kommunale vårrengjørerne spylte og feide rasket tilbake i grøfta.

TILBAKE I GRØFTA: Slik så det ut i Øvre skogvei like før veirengjøringen startet. Beboerne hadde rakt løv og annet rask ut fra kantene, slik at vårrengjørere skulle få det med seg. Det gjorde det ikke! FOTO: foto: Vidar Bakken

Bestum-mannen og hans naboer rakte grus, rusk og rask ut fra veikanten, slik at det skulle bli pent etter at feiebilen hadde gjort jobben sin. Vårrengjørerne sendte skitten rett tilbake i grøfta.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.04.2012 kl 14:49

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLERN: Det var en frustrert Stig Asplin, beboer i Øvre skogvei, som tok kontakt med Ullern Avis fredag ettermiddag. Han kunne fortelle om en overraskende opplevelse.

Årlig dugnad i veien

Hver vår samles beboerne i Asplins del av Øvre skogvei til en liten dugnad for å rense opp i grøftekantene i forkant av den varslede veirengjøringen, slik det for øvrig gjøres i svært mange veier i vår del av byen.

Dette gjorde de også torsdag kveld. Asplin forteller at han selv var forhindret torsdag kveld, men sto opp ekstra tidlig fredag morgen for å rekke å rake utenfor sin hage før feiingen skulle starte.

Da Asplin, fornøyd med egen innsats, satte seg på sykkelen for å dra avgårde til jobb, kom den første feiebilen.

- Den spylte alt vi hadde rakt ut, rett ut i grøfta igjen! sier Asplin, som kastet seg av sykkelen igjen og fikk en av rengjørerne i tale.

- Han kunne fortelle at «vi har bare ansvar for asfalten, vi,» sier Asplin.

Lettere irritert tok han raken fatt igjen og fikk det meste av rusket og rasket tilbake igjen på asfalten, før den neste feiebilen kom, den med feiekostene.

- Jeg mener at de vanligvis feier inn fra kantene. Denne gangen gikk feiekostene ut mot kanten, slik at mesteparten forsvant ut i grøfta igjen, sier en oppgitt Asplin.

Nye rutiner?

Bestum-mannen lurer nå på om det er innført nye rutiner for vårrengjøringen, ettersom han tidligere år aldri har opplevd denne måten å gjøre det på.

- Jeg syns jo egentlig disse dugnadene er noe positivt, og vi tror faktisk at vi, sammen med kommunen, bidrar til å holde det rent og ryddig, sier Asplin.

- Slik skal det ikke være

I Bymiljøetaten, som har ansvaret for vårrengjøringen, er seksjonssjef Tom Kristoffersen også overrasket over denne måten å rengjøre veien på i Øvre skogvei. Han mener at entreprenøren her ikke kan ha gjort jobben sin riktig.

Kristoffersen opplyser at blant annet følgende står i avtalen mellom etaten og entreprenøren:

«Det må påregnes at grunneiere raker frem løv og avfall langs veiområdet. Dette skal tas opp ved vårrengjøringen og inngår i arbeidet.»

I avtalen står det også at «aktiviteten omfatter søppelplukking i midtrabatter og sideområder inn mot gjerder, murer, hekker m.m., inntil tre meter fra ytterkant av asfaltert areal».

Det vil si at vårrengjørerne ikke kan si at det kun har ansvaret for det som ligger på asfaltert område. De kan heller ikke feie rasket ut i grøfta igjen.

Kristoffersen opplyser at han nå tar saken opp internt i Bymiljøetaten og at det deretter blir tatt opp med entreprenøren som har utført jobben i Øvre skogvei.

Når kommer rengjørerne til din vei?

Vårrengjøringen skal være ferdig 16. mai, og her har du listen over når de kommer til en vei nær deg.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse