TEST: LG BL40 New Chocolate: Vi har testet den nye "sjokoladen"

TESTET: LG BL40 New Chocolate

Problemet med LGs nye Chocolate er at form og funksjon ikke går hånd i hånd.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.01.2010 kl 13:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

SJOKO: LG BL40 New Chocolate er rålekker, men ingen godbit å bruke.

AMOBIL.NO: Over tre år er gått siden den originale Chocolate så dagens lys, så det var på høy tid at LG lanserte oppfølgerne: LG BL40 New Chocolate

Like mye oppsikt som den opprinnelige Chocolate vekket når den ble lansert, tror vi ikke BL40 vil lage. Det er allikevel ikke til å stikke under stol at BL40 skiller seg ut fra mengden.

Dette er en telefon de fleste kommenterer utseendet på, og da er det positive vendinger det går i, spesielt fra den kvinnelige halvdelen av befolkningen.

Les også: Storslipp av LG-mobiler på CES

Sanselige menyer

Den elegante stilen gjenspeiler seg i menyene. Dette er godteri for øyet med lekker grafikk og effekter.

Like praktisk er det ikke alltid. Menyene er til tider ulogisk lagt opp, og det er til tider irriterende tungvindt og ulogisk å utføre enkelte operasjoner.

BL40 er en ren touch-telefon, og det er ingen taster i det hele tatt på forsiden av telefonen. Til tider savnet vi en dedikert tast for å gå tilbake eller legge på.

Skjermen av av den berøringsfølsomme typen. Dette gjør at du ikke kan bruke neglen eller en penn til å trykke på skjermen. Her er det fingertuppens evne til å holde på strøm, eller kapasitans som det heter, som får skjermen til å reagere. Ikke så rart når du ser formen på telefonen er skjermens brede format.

Dette gjør den godt egnet til å se film, og BL40 støtter da også å spille av filmer i Divx-format. Selvsagt kan du også spille av mp3-filer og høre på musikk.

GUIDE: Slik bruker du mobilen som mp3-spiller

Film og musikk kan du lagre i telefonens internminne på 1 GB. Er du en ivrig bruker av multimediaspilleren vil du nok ønske å utvide minnet med et minnekort av typen Micro-SD.

Ikke bare et pent ytre

Selv om BL40 er en typisk designtelefon, er den ikke ueffent utstyrt heller. Her finner du stort sett det som gjelder av trådløse teknologier. Du har også GPS med fullverdig programvare. GPS-en fungerte meget bra og var svært presis.

Du har også en mer eksotisk funksjon som FM-sender til rådighet. Denne kommer i tillegg til RDS-radioen som BL40 er utstyrt med.

Du kan også ringe med New Chocolate, og så lenge du passer på å lade batteriet annenhver natt fungerer BL40 fint som telefon.

Les også: Her er LGs Android-mobil

Litt moro også

Du kan også ha det gøy med BL40. Flere morsomme spill er inkludert, og et par av disse lar seg også styre av at du beveger telefonen.

Les også: Dette er verdens mest solgte mobilspill

Kameraet er en blandet opplevelse. Oppløsningen på 5 megapiksler skulle holde for brukbare bilder, og du har en rekke morsomme og praktiske effekter å velge mellom.

Så fort lysforholdene er annet enn optimale blir bildekvaliteten lidende, og BL40 er tross noen fiffige funksjoner ingen kamerabombe.

Alternative lekkerbiskner

Vil du ha en lekker telefon med usøkt skjerm og brukergrensesnitt, kan BL40 være et godt valg.

Det finnes imidlertid flere lekre mobiler å velge mellom. Om BL40 er den rette mobilen for deg, eller om det er andre som passer bedre, er det ikke lett å komme med noen ferdig oppskrift på.

Når det gjelder designtelefoner avgjøres jo mye av om du liker telefonens fremtoning eller ikke.

Et par alternativer kan vi allikevel komme opp med. Multimediemonsteret Samsung Omnia HD fungerer glimrende til å spille film, og er en fullverdig smarttelefon med et bedre kamera.

Hva gjelder pent design og spesielt delikate menyer er det fortsatt få som kan matche Apple Iphone, men den har også sin pris.

Les hele testen av LG BL40 New Chocolate på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse