ANNONSE
Annonse

- Vi har utstyret i orden, har du?

Trusestunt i Oslo vekket oppsikt.

Foto: Foto: Anita Bakk Henriksen

Dersom du var en av mange som la merke til elleve halvnakne menn gå nedover Karl Johan onsdag, skal du vite at de var der for en god grunn.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.06.2013 kl 11:32

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SENTRUM: Turister og fastboende gjorde store øyne da 11 lettekledde menn kom gående nedover Karl Johan onsdag formiddag. Iført hvite boxere med påskriften "Vi har utstyret i orden" ønsket gutta å snakke med folk om det litte flaue tema, mannlig inkontinens.

- Dette er veldig moro, forteller teamleder, Erik Kristoffersen, under kaffepausen til gutta ved Nationaltheatret t-banestasjon i duskregnet. 

Han jobber for SCA (Svenska Cellulosa Aktiebolage) et firma som blant annet jobber med produkter til menn med inkontinens.

Tabu blant menn

Virkemiddelet er humor, men temaet er alvorlig. Mennene ønsker å rette fokus mot mannlig inkontinens, noe som fremdeles er et stort tabu blant norske menn.

For å illusterere hvor enkle grep man kan ta for en litt enklere hverdag er alle gutta i dag utstyrt med beskyttelse, for å vise at det ikke synes, selv i en hvit boxer på en regnværsdag.

Av 80 000 som sliter med dette er det kun 13 prosent som oppsøker noe som helst form for hjelp, noe SCA synes er veldig synd.

- Mange snakker ikke en gang med legen sin, kan SCAs distrikssjef for Oslo, Akershus og Østfold,  Erik Vege fortelle.

For lite oppmerksomhet

Oppmerksomheten rundt inkontinens er alt for liten, men i dag har den helt klart fått en bratt kurve.

Gutta brukte lengre tid en planlagt nedover Oslos paradegate, fordi de hyppig ble stoppet av forbipasserende som undret seg over hva de drev med.

- Det er veldig hyggelig når vi får snakket med så mange forskjellige folk, også turister har stoppet oss, forteller Kristioffersen

- Og det er ikke kaldt for dere?

- Nei, ikke i det hele tatt, sier gutta og smiler.

 

LES OGSÅ:

- Pappas helvete kunne vært lindret

Nå flyter pengene fritt

Jonas vil snakke med deg

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse