Vi hyller høsten

 

Og hyllesten består av lasagne med kantareller og sjøkreps. Kreps kan være rådyrt, men la det ikke stoppe deg. Her finnes det gode alternativer.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

MAT: Tom-Victor Gausdal vant sølv i Kokke-VM, Bocuse d'Or, i 2005. Medeier av kokkekollektivet Flavours og restauranten Falcon Crest. Hans kokebok "Husmannskost" ble kåret til verdens beste i 2005.

Se bildet større

HØSTMÅLTID: Åpen lasagne med kreps og kantarell

Den norske sommeren er så kort at frukt og grønnsaker ikke får den samme varmebehandlingen som i sydligere land. Men nettopp derfor får vi en del varer med spesiell og særegen smak. De deilige, små rotgrønnsakene. Belgfrukter og skogens mylder av sopp. Selv har jeg hørt at vi både har et bra og et dårlig soppår i år, får vel skynde meg ut og sjekke selv.

Snart er det også tid for en ekskursjon til vårt hemmelige epletre i Oslo. Midt i byens jungel, på en kommunal tomt, står det et gigantisk tre med mange hundre frukter som ingen vet om. Da blir det eplemos, saft og syrlig kompott til utover vinteren. Kanskje vi skulle prøvd oss på sider i år? Vi har allerede kjelleren full av 5-bærssaft og deilig ripssaft, godt å ha når kulda setter inn.

#Av Tom-Victor Gausdal

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse