Vi lager Malakoff

 

Jeg lurer fremdeles på hvor kaken Malakoff stammer fra, men den er uansett inne på min Topp Tre over de ultimate kaffeslaberas-kakene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.10.2007 kl 09:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

MAT: Tom-Victor Gausdal vant sølv i Kokke-VM, Bocuse d'Or, i 2005. Medeier av kokkekollektivet Flavours og restauranten Falcon Crest. Hans kokebok "Husmannskost" ble kåret til verdens beste i 2005.

Se bildet større

MYSTISK KAKE: Hvem, hva eller hvor er Malakoff?

Det finnes en bibel også for kokker. Den heter Larousse Gastronomique. Første utgave kom i 1938 og forfatteren het Prosper Montagné. Boken ble til med god hjelp fra den legendariske Auguste Escoffier. Boken har utviklet seg både i utseende og omfang siden 1938. Fokuset var opprinnelig nesten utelukkende på fransk matlaging, nå får man 1087 sider med kulinariske behag fra mange land. Også i engelskspråkling versjon.

Den siste utgaven er satt sammen av en uhyre kompetent komité, anført av "Århundrets Chef" i Frankrike, Jöel Robuchon. Jeg har satt meg som mål at jeg skal kunne denne boken opp og ned innen jeg fader ut i evigheten. Her er ikke bare interessante teknikker og ekstravagante kaker, men også mye nyttig historie det kan være godt å få frisket opp i.

#Av Tom-Victor Gausdal

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse