ANNONSE
Annonse

- Vi må bry oss litt mindre om Obama

Fabian Stang vil heller at vi skal bry oss om våre medmennesker enn om stjerner om Obama. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

I morges landet Barack Obama i Norge. Fabian Stang har lite til overs for «popstjerne»-fascinasjonen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.12.2009 kl 10:07

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Ordfører Fabian Stang er en av representantene fra det offisielle Norge som får møte fredsprisvinneren, president Barack Obama, i dag.

I går åpnet han Oslo Voksenopplæringssenter i Nydalen, men hadde gjort seg noen refleksjoner rundt Oslo-besøket til verdens mektigste mann.

LES OGSÅ: Obama kan stanse deg!

— Ydmyk

— 2

—3000 politifolk virrer rundt i gatene rundt Rådhuset, sa Stang, som synes det er bra at sikkerheten tas på alvor, men at det er litt synd at det har blitt nødvendig med et slikt oppstyr.

— Vi er naturlig nok kjempeglade for at Fredsprisen deles ut i Oslo, og er ydmyke for å få Obama, som sittende amerikansk president, verdens kanskje viktigste jobb, hit til oss, sier Stang.

Popstjernestatus

Ordføreren er likevel betenkt over måten viktige personer, som Obama, dyrkes av mange. Popstjerne-fascinasjon kaller ordføreren det.

— Det er mange som har henvendt seg til meg med ønske om at jeg skal formidle en gave til Obama. Og det er hyggelig å gi gaver til andre mennesker, det er kanskje det hyggeligste med julen, sier Stang.

— Men hvorfor skal man gi gaver til Obama, en mann som har alt. Det viktigste vi kan gi ham er støtte og hjelp til å løse de oppgavene han er satt til å løse, sier Stang.

— Kan vi ikke heller være til stede for hverandre, og snu fascinasjonen over til våre medmennesker, ikke mot Obama, sier Stang.

Bør få kose seg i Oslo

I dag er ordføreren klar for Obama-møtet.

— Alt er på plass. Det er ganske fascinerende at når den sittende amerikanske presidentene er i Oslo, så kan folk likevel ta bussen i Stortingsgaten, sa Stang til NRK i dag morges.

På spørsmål om hva Stang selv vil si til Obama når han treffer ham, svarer Ordføreren:

— Jeg er i alle fall veldig opptatt av å ikke plage ham med synspunkter på de avgjørelsene han ta i jobben sin. Jeg er ydmyk til at han får så mange innspill hver dag, og synes at skal få slappe av og kose seg mens han er i Oslo, sier Stang.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse