ANNONSE
Annonse

Kommer til Oslo fra 90 land:

– Vi setter Skandinavia på en pidestall

DEN INTERNASJONALE SOMMERSKOLE: Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø besøkte Den internasjonale sommerskole ved UiO. Foto: Janina Lauritsen

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø ønsker at flere nordmenn skal gjøre som studentene hos Den internasjonale sommerskole ved UiO.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BLINDERN:Studenter fra hele verden har latt seg fascinere av det norske språk, kulturen og samfunnet vårt. I år er det faktisk 550 studenter fra 90 land som har kommet hit for å gå på Den internasjonale sommerskole ved UiO (ISS).

Mandag 9. juni besøkte forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) ISS.

Sommerskolen har siden starten i 1947 hatt som mål å skape internasjonal "goodwill" gjennom utdanning. Under besøket ønsket de blant annet å vise fram hvordan skolens tilnærming og undervisningsformer bidrar til dialog, diskusjon og interaksjon på tvers av landegrenser.

– Setter Skandinavia på en pidestall

Nybø besøkte flere klasser for å høre om hva de lærer om på skolen og hvordan de endte opp på sommerskole i Norge.

– Lærer dere noe? spurte hun under besøksrunden.

– Ja! ropte klassen

– Har dere det gøy, da?

– Ja!

DISKUTERTE: Elevene fikk stille Iselin Nybø spørsmål og de fortale om sine erfaringer med skolen. – Jeg vil bli med dere resten av dagen, dette er jo så spennende, sa Nybø. Her sammen med direktør for ISS, Nita Kapoor. Foto: Janina Lauritsen

Nybø ønsket også å vite hva studentene syns er det mest fascinerende med det politiske systemet i Norge.

– Det mest fascinerende er hvor forskjellig det er fra vårt, men samtidig likt, sa en student fra USA.

– Hva håper dere å ta med dere videre fra denne skolen?

– Det er verdifullt å vite hvordan dere stemmer og hvordan landene er forskjellige. USA setter Skanidavia på en pidestall, og med god grunn, men det er godt å se at det er noen mangler her også, svarte en annen amerikansk student.

Vil få flere nordmenn til å studere i utlandet

Etter å ha besøkt klassene slo Nybø følge med sommerskolens studentråd bort til Blindern Studenterhjem. Der fikk ministeren og studentene god tid til å diskutere hvordan studentene endte opp her i Norge, hvorfor de ønsker å lære et så lite språk som norsk og studentene fikk muligheten til å stille Nybø spørsmål. Blant annet hva som er positivt og utfordrende med internasjonale studenter.

– Vi vil få flere nordmenn til å studere i utlandet. Hvordan skal vi få til det? Og hvordan kan vi bruke de internasjonale studentene som er her? Dette skal vi se nærmere på. Det er nyttig for norske studenter å komme i kontakt med dere og å lære fra dere. Det er viktig å mikse norske og internasjonale studenter, sa Nybø under samtalen med studentrådet.

– En unik mulighet

– Hvilke inntrykk sitter du igjen med etter besøket?

– Her er det mange engasjerte studenter som har tatt et bevisst valg om å komme hit for å studere. Dette er en unik mulighet for å diskutere forskjellige temaer på, sier Nybø til Nordre Aker Budstikke.

– Hva syns du om at norsk er et spennende språk for studenter fra andre land?

– Jeg lar meg alltid fascinere av det. Det er kjekt at de liker språket, men det handler ikke bare om språket. Det handler om vår og den skandinaviske kulturen. Denne skolen er en fantastisk mulighet! sier Nybø.

Nita Kapoor, direktør for Den internasjonale sommerskole ved UiO, er også fornøyd med besøket.

– Jeg kan avsløre at studentene syns det var kjempespennende med ministerbesøk. Det er ikke akkurat hverdagskost!

INTERNASJONALE STUDENTER: Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø ønsker at flere nordmenn studerer i utlandet. Foto: Janina Lauritsen

LES OGSÅ:

Her må du ha over 5 i snitt for å komme inn

Drømmen er ikke knust, men den tar litt tid å oppfylle

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse