- Vi snakker om det som er ubehagelig

Endelig utvides åpningstiden på Helsestasjonen for ungdom!

Charlotte Gilstedt, Nina Aurora Malm, Mari Rønning Kjendsli er på plass på Helsestasjonen for ungdom i Nydalsveien 21 mandag og onsdag. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

Helsestasjonen for Ungdom utvider åpningstiden. Nå kan du snakke om alt fra kjærlighetssorg til kjønnssykdommer, to kvelder i uka.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NYDALEN: Det er stort påtrykk på Helsestasjonen for Ungdom i Bydel Nordre Aker, noe som har ført til en gledelig sensommernyhet for alle dem mellom 13 og 23 år.

- Vi har nå åpent to kvelder i uka. Mandag og onsdag, mellom 15. 30 og 18. 30, sier helsesøster Nina Aurora Malm.

Begge kvelder er både helsesøster og lege til stede, og hjelper deg med det aller meste.

- Hit kommer det ungdommer for å teste seg for kjønnssykdommer og snakke om prevensjon, men også for å prate med en voksen om kjærlighetssorg eller spiseforstyrrelser, sier Malm, som ikke rynker på øynebrynene når ubehagelige temaer kommer opp.

Snakk om hva du vil

Mange unge sliter også med søvnproblemer, og her har også helsesøstrene og lege gode råd å komme med. Malm forteller at det ofte kommer ungdommer som sier at :

- Jeg har noe litt ubehagelig å snakke om., og da svarer den blide damen, som har taushetsplikt, alltid at:

- Her kan du snakke om det du vil, og ingenting er for dumt å spørre om, sier Malm.

Stort behov

Malm har over lenger tid merket en større pågang av ungdommer.

- Har man symptomer på kjønnssykdommer skal man behandles raskt, og da kan det å vente en hel uke være for lenge, sier Malm, som ser at behovet for lengre åpningstid absolutt er til stede.

- En del som kommer hit har fått feilinformasjon av mamma eller bestemødre, sier Malm, som råder jenter å snakke med helsesøster om prevensjon. For selv om man skulle tro at dagens ungdommer er velinfomerte, er det ikke alltid slik.

- Nordmenn er dårligst på å bruke kondomer i Norden, minner Malm om. I tillegg kommer det ofte uopplyste gutter, som fremdeles tror at «Å hoppe av i svingen» er et greit prevensjonsmiddel.

- Det er jo bare en sædcelle som skal til, sier Malm som er vant til å informere om detmeste. Hovedtyngden av brukerne er Nydalen-beboere, med mange studenter fra tilhørende lokale skoler som BI.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon