TEST: Nokia 6710 Navigator: Vi tester GPS-mobil

TESTET: Nokia 6710 Navigator

En mobiltelefon med navigasjonsprogram kan være et godt alternativ til frittstående GPS-er.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.11.2009 kl 11:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

KRISE: Vår gamle Volvo er snart tom for drivstoff. Klarer GPS-mobilen Nokia 6710 Navigator å finne nærmeste bensinstasjon?

AMOBIL.NO: Som navnet tilsier er Nokia 6710 Navigator en GPS-telefon. Her finner du livstidslisens av Nokia Maps så vel som en mobilholder som festes i frontruta på bilen din.

Å navigere med 6710 Navigator fungerer bra, selv om en frittstående GPS som oftest har noen fordeler som vi savner i Nokia Maps.

WEB-TV: Vår 240 trenger drivstoff! Klarer Nokia 6710 Navigator å finne nærmeste bensinstasjon i tide?

Innebygd kompass

6710 Navigator har Nokia Maps 3.0 installert. Dette navigasjonsprogrammet har vært med helt siden Nokia N95.

I 6710 finner du en livstidsversjon for bilnavigasjon i Norden og fotgjengernavigasjon for hele verden. I tillegg får du to år med trafikkinfo, fotoboksvarsling, reisehåndbok og værtjeneste. Telefonen har også innebygget kompass.

Navigasjonen fungerer bra. I den nye versjonen av Nokia Maps fungerer 3D-modusen svært godt. I tillegg til vanlig kartvisning kan du velge en modus som viser terrenget på en bedre måte eller satellittbilder som viser området på en så korrekt måte som mulig.

Les også vår test av Nokia 6720 Classic: Et trygt, men kjedelig valg

Raskt å søke etter adresser

Å søke etter en adresse er en kort og grei prosess, og når du har funnet destinasjonen din kan du velge om du skal gå eller kjøre dit. Høyttaleren leverer en klar og god stemme fra damen som forteller oss hvor vi skal kjøre.

Navigasjonsløsningen fungerer bra i begge tilfeller, og vi hadde ikke noen store problemer med å bytte ut vår frittstående GPS med 6710 Navigator.

Den mest åpenbare ulempen er at skjermen i 6710 Navigator er mindre enn i en frittstående GPS, men oversikten er helt godkjent likevel.

Vi opplevde at kartprogrammet zoomet på en slik måte at det var lett å se neste manøver, i tillegg til at et symbol øverst i høyre hjørnet viser manøveren for eksempel med et 4-tall i en rundkjøring som viser at du skal ta fjerde avkjørsel.

I tillegg har du den fordelen med at mobilen er mer portabel enn en frittstående GPS, slik at det er enklere å ta mobilen med seg når du skal videre på din ferd i storbyen etter å ha plassert bilen i parkeringshuset.

GUIDE: Slik får du GPS på mobilen

Sliter i tunneler

Vi har noen ting å sette fingeren på. I mange tilfeller simulerte ikke Nokia Maps 3.0 kjøring i tunneler, slik at vi ikke fikk instruksjoner når den mistet satellittdekningen.

Frittstående GPS-er har vanligvis noe bedre dekning enn 6710 Navigator, slik at den er mer stabil innimellom trange gater med høye bygninger. Her hadde vi litt problemer med at 6710 Navigator virket veldig usikker mens vi sto i lyskryss i trange gater.

En siste detalj som plager oss, er at vi ikke får GPS-en over i liggende modus. Dermed må du ha den stående vertikalt i frontruta, med ladeledningen stikkende ut på toppen. Dette er litt merkelig.

Bredskjermformat er i utgangspunktet mulig i Nokia Maps 3.0, men tydeligvis ikke i 6710 Navigator.

Her finner du alle våre tester av frittstående GPS-er

Dyrere løsninger

Vi mener Nokia 6710 Navigator er en god løsning for navigasjon, samtidig som det jevnt over er en god mobiltelefon med mye teknologi.

Dersom du skal ha en god mobiltelefon som du også skal bruke til å navigere, er 6710 Navigator dermed en svært god løsning. Du får en traust, men god mobil.

De fleste trykkskjermmobiler har imidlertid GPS-antenne innebygd, og det eneste du trenger er et navigasjonsprogram.

Vi har testet GPS-programmer til Iphone og Tomtom Navigator 7 til Windows Mobile, som er gode navigasjonsløsninger. Totalprisen blir imidlertid svært mye høyere enn Nokia 6710 Navigator, og med denne telefonen slipper du også å installere GPS-programmet selv.

Her kan du lese vår test av navigasjonsprogrammer til Iphone

Les også test av Tomtom Navigator 7

Dersom du ikke skal bruke mobilen som navigasjon i bil, gjør Google Maps jobben med navigering til fots på en tilfredsstillende måte.

Da kan du for eksempel gå for en Sony Ericsson W995, som vi blant annet har kåret til årets mobiltelefon og årets musikktelefon. Vil du ha trykkskjerm og mulighet til å installere egne programmer, anbefaler vi HTC Hero.

Les hele testen av Nokia 6710 Navigator på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse