Vi tester HD-TVer

Tabell med oversikt.

Tv-produsentene satser friskt på full HD. Vi har testet de nye 40- og 42-tommerne.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

TESTVINNEREN: Samsung LE40A656 vinner på grunn av farger og svartnivå, men lydgjengivelsen er noe tynn.

Se bildet større

) BESTE KJØP: Grundig Vision 7 42 gir mest for pengene, men har litt gråere svartnivå enn Sony og Samsung.

Se bildet større

SUVEREN SKARPHET: Sony KDL-40W4000

Se bildet større

FYLDIG LYD: JVC LT-42R90

Se bildet større

GODE FARGER: Toshiba 42XV500PG

Se bildet større

KVALITETSPRODUKTER: I prisklassen rundt 15.000 er det mange gode tv-er.

LYD & BILDE: I løpet av sensommeren har nesten samtlige tv-produsenter lansert sine nye modeller. Jevnt over får vi bedre bilde, flottere design og flere finesser.

I blant dreier det seg om en ansiktsløftning av fjorårets modell, i andre tilfeller er det snakk om helt nye modeller der alt er bygd på nytt fra bunnen.

Her har vi testet et utvalg LCD-skjermer fra kjente leverandører, i den populære prisklassen rundt 15.000 kroner. Til denne prisen får du en flott, velutstyrt kvalitets-tv.

Finn flere tester på Lyd & Bilde

Rødglødende vakker – best i test

Pris: kr 15.000

Terningkast: 5

Samsung ble en trendsetter med sine svartblanke flatskjermer, og har nå tatt enda et designskritt videre – med en gjennomsiktig, farget kant som gir et stilig rødskjær rundt bildepanelet.

Samsung LE40A656 imponerer både i påslått og avslått tilstand. Bildekvaliteten er energisk, med imponerende fargegjengivelse, skarphet og svartnivå. Brukervennligheten er også strålende ivaretatt, med et bra menysystem og en stilfull fjernkontroll. Med denne miksen av stilpoeng og praktisk ytelse går Samsung til topps i testen!

Les mer om Samsung-skjermen på www.lydogbilde.no

Sylskarp storebror – beste kjøp

Pris: kr 12.000

Terningkast: 5

Grundig Vision 7 utmerker seg med en rekke gode egenskaper. Vi trekker spesielt fram den naturlige fargfjernegjengivelsen og det gode svartnivået i bildet.

Grundig har også vært smarte nok til å inkludere bevegelseskompensering, dermed kan denne tv-en vise glattere bilder enn mange av de andre i testen.

Produsenten kunne gjerne ha kostet på seg tre HDMI-innganger i denne prisklassen, men her må man nøye seg med to.

Til gjengjeld er brukervennligheten og funksjonaliteten helt glimrende. Beste kjøp når man ser på hva man får for pengene.

Les mer om Grundig-skjermen på www.lydogbilde.no

Spenstig arvtaker

Pris: kr 15.000

Terningkast: 5

KDL-40W400 tar over etter forrige Sony-modell, W3000, som vant Lyd&Bildes test i fjor.

Sylskarpe, kontrastrike bilder og god brukervennlighet preger den nye modellen.

Bravia-skjermene har lenge vært en slags rettesnor for det generelle nivået på flatskjermer i denne prisklassen, og mye tyder på at KDL-40W4000 fortsetter denne trenden.

Det eneste som mangler, er 100 Hz og dermed muligheten til å glatte ut hakkete filmbilder. Alt annet gjør denne tv-en med stor selvfølge, og fortjener derfor en sterk anbefaling.

Les mer om Bravia-skjermen på www.lydogbilde.no

Frisk nykommer

Pris: kr 13.000

Terningkast: 4

JVC har satset friskt på nytt design i 2008, og resultatet er blant annet den lekre LT-42R90, som bygger svært lite ut fra veggen.

Bildepanelet har ikke helt de samme kontrast- og fargeegenskapene som hos Sony og Grundig, og det gir oss litt mindre å arbeide med når vi skal stille inn bildet best mulig.

Svartnivået er for grått til at JVC-skjermen kan fungere optimalt som filmskjerm i mørke rom. Fargebalansen er dessuten i varmeste laget til å gi helt korrekte bilder.

Bortsett fra det er JVC-skjermen gjennomgående behagelig både når det gjelder bilde og lyd. De fleste tv-sendinger arter seg utmerket på denne modellen.

Les mer om JVC-skjermen på www.lydogbilde.no

Flat fornøyelse

Pris: kr 12.000

Terningkast: 4

Toshibas nye modell 42XV500PG er blant de flateste flatskjermene i testen, og gir konkurrentene tøff motstand på flere områder.

De mer avanserte brukerne vil sette pris på Toshibas gode justeringsmuligheter, men skjermen er lett å ta i bruk selv for nybegynnere.

Bilderesultatet er likevel ikke det aller beste idet skjermen tas opp av esken. Og selv etter nøye kalibrering kan ikke 42XV500 helt måle seg med skarpheten og svartnivået vi fikk på de beste tv-ene i denne testen.

Les mer om Toshiba-skjermen på www.lydogbilde.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse