Test:

Vi tester sports-BHer

VELG RIKTIG: Det viktigste er at du velger riktig størrelse. Du skal kjenne at BH-en sitter godt på og ikke gnager noen steder. Den skal sitte stramt, men ikke slik at du mister pusten.

Puppene skal sitte som støpt under trening.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.06.2009 kl 15:20

KVINNEGUIDEN.NO: Når du trener er det lille under superviktig!

Enten du løper, stepper, spiller fotball eller satser på yoga; en behagelig sports-BH som får brystene til å sitte som støpt og som absorberer svetten godt, er helt nødvendig for en optimal treningsøkt.

Vi har denne gangen testet flere typer sports-BH-er som passer både for små og større bryster.

Sjekk hvilken sports-BH som vant testen her!

Les også: Slik velger du riktig sports-BH

Delt på midten

Kundeveileder ved Löplabbet, Siri Grude, mener at de beste sports-BH-ene er de som deler brystene fremfor å trykke bysten helt flat;

- Hvis du bruker en BH som deler brystene på midten, vil dette minske bevegelsen på brystene, sier Grude.

- Men det viktigste er at du velger riktig størrelse. Du skal kjenne at BH-en sitter godt på og ikke gnager noen steder, den skal sitte stramt, men ikke slik at du mister pusten. Det er viktig å prøve deg fram, hopp gjerne litt rundt i prøverommet og kjenn etter, tipser Grude.

Les også: Slik velger du riktig treningstøy

I tillegg er det viktig at BH-en passer dine behov med tanke på aktivitetsnivå og hvor mye støtte og hold du trenger. En større byste krever mer hold enn en mindre byste. Løping, ridning og saltimer med mye hopp er mer belastende og krever mer hold enn for eksempel yoga.

Sjekk testresultatene på Kvinneguiden.no

Finn riktig størrelse

Ifølge Löplabbet.no, finner du ut hvilken størrelse som er riktig for deg på denne måten:

* Behold din egen BH på.

  • Mål omkretsen rett under bysten mens du holder målebåndet stramt.
  • Avrund til nærmeste fem centimeter.
  • Skriv opp målet som da er størrelsen du trenger, f.eks. 80 cm.

Størrelsen på cupen finner du ved hjelp av å måle brystvidden:

  • Legg målebåndet løst rundt det bredeste på bysten og les av omkretsen.
  • Trekk det første målet (for eksempel 80 cm) fra dette siste målet (for eksempel 96 cm) og finn cupstørrelsen ved hjelp av tabellen under.

Les hele saken på Kvinneguiden.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon