- Vi tråkker til igjen!

I fjor var nesten 9300 deltagere med i Bedriftsidrettenes «Sykle til jobben»-aksjon.

LANGSOMME:Langsomme karbohydrater er viktig - i morgen og torsdag deler Bedriftsidretten ut gratis og sunne matpakker, på vei inn til sentrum. - Utholdenhetsidretter krever langsomme karbohydrater, som fiber, samt mer proteiner i kosten, ifølge leder ved OBK, Torunn Nordbø.

Fjorårets vinner av Bedriftsidrettens «Sykle til jobben»-aksjon, Opplysningskontoret for brød og korn, har på ingen måte tenkt til å ligge på latsiden i år heller!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.04.2013 kl 13:26

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

KLAR: Leder ved Opplysningskontoret for Brød og Korn, Torunn Nordbø fra Nordstrand, er klar for årets sykkelaksjon. FOTO: Kristin Tufte Haga

Se bildet større

TEAMET: Team Brød og Korn på Finse klar for Rallarvegen, turen var vinnerpremien fra i fjor. fra venstre Camilla Jødal, Nadin Martinuzzi, Yngvild Føyn Odden, Ingvild, Moen, Marianne Aune Solheim, Katinka Pisani Sundhagen, Tanja Hauge Reine og Torunn Nordbø. FOTO: Nadin Martinuzzi

OSLO/NORDSTRAND: - Neida, vi tråkker til igjen vi, og går for seier i år også, kan leder ved Opplysningskontoret Torunn Nordbø fra Nordstrand fortelle.

Kanskje ett av vårens vakreste eventyr, alle syklistene på vei til og fra jobb? Og går det som Norges Bedriftsidrettsorganisasjon vil, så er året «Sykle til jobben»-aksjon med på å inspirere enda flere til å bruke sykkelen til og fra arbeidsplassen, men også ellers.

«Sykle til jobben» -aksjonen feier nå 40 år, i fjor var nesten 9300  deltagere fra hele landet med, og påmeldingen er i gang. Årets aksjon varer fra 24. april til 21. juni - starten 24. april skjer foran Stortinget fra klokken 9.00 - med blant annet helseminister Jonas Gahr Støre.

Hovedpremien i år er en tur til Roma.

- «Sykle til jobben» er uhøytidelig konkurranse på arbeidsplassen, med andre bedrifter eller andre lag. Det viktigste er lagfølelse og god helse. I tillegg bidrar det å sykle til jobben til et sprekere Norge, med mindre bilkø og renere luft, oppfordrer  generalsekretær i Bedriftsidretten, Svenn Erik Bolle.

Samarbeidspartner

Og ikke bare stiller Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) i selve «sykkelaksjonen» - men er også med som samarbeidspartner for Oslo Bedriftsidrettskrets.

- Vi skal levere oppskrifter på god og sunn mat for hverdag og trening, med fokus på frokost og lunsj. Videre skal vi bidra med ernæringsstoff for både mosjonister og «proff»-syklister, forteller Torunn.

- Helt på starten av aksjonen deler vi også ut gratis matpakker til de første hundre som deltar på «kick-off» i Oslo, det er Baker Nordby som sporty stiller opp og smører disse matpakkene, sier Torunn, og legger til at matpakkene selvsagt er laget med grovt og fiberrikt brød, som både gir energi, god metthetsfølelse som varer lenge og smaker godt.

- Opplysningskontoret for brød og korn har deltatt i sykkelaksjonen hvert år siden kontoret startet opp, så i år er det faktisk sjette året på rad. Rett mengde fysisk aktivitet kombinert med riktig kosthold er med på å gi god helse, overskudd og med det, bedre livskvalitet, forteller Torunn, og som oppfordrer til å spise mer langsomme karbohydrater.

Langsomme karbohydrater

- Utholdenhetsidretter krever langsomme karbohydrater, som fiber, samt mer proteiner i kosten. En frokost med godt, grovt brød som basis gir en bra start på dagen før en setter seg på sykkelen, oppfordrer Torunn.

Hun minner om at har man lang sykkelvei, bør man også sørge for «rask restitusjon» etter syklingen, gjerne gjennom å spise mer grov brødmat.

- En god matpakke med grovt brød er viktig både for energipåfyll og for å holde blodsukkeret jevnt utover arbeidsdagen. Riktig kost og regelmessige måltider gir sammen med nok søvn også bedre effekt av fysisk aktivitet, ifølge ernæringsfysiologen ved OBK.

Men ikke minst er det gøy å sykle - også til jobben.

- Og så er det veldig sosialt å sykle sammen! Premien for at vi vant fjorårets sykkelaksjon var en tur for «Team Brød & Korn» - langs Rallarvegen, fra Finse til Aurland. Det ble en veldig flott tur, og som inspirerte oss til å sykle enda mer, forteller Torunn.

Deler ut matpakker

I morgen, 10. april, markerer bedriftsidretten «Sykle til jobben»-aksjonen ved Dronning Blancas vei/Bygdøy - fra kl. 08.00 - 10.00 - med blant annet utdeling av sunne frokostmatpakker i samarbeid med Opplysningskontoret for Brød og Korn, sykkeltips og mer info om sykkelaksjonen.

Dagen etter, 11. april, står arrangørene ved Jakobs kirke/Torggata, samme tid.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse