- Vi vil ha asfalt!

Svein Olav Bø forteller at Kjelsås Langrennsgruppe ønsker seg en tryggere rulleski-trasé enn Maridalsveien.

I forbindelse med arbeidene ved Oslos nye vannrenseanlegg, ble det lagt transportvei av asfalt fra Brekke til Oset. - Den vil vi gjerne beholde, sier Kjelsås Langrennsgruppe.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Aktiv gjeng: Denne gjengen ønsker seg asfalt – her fra Brekke hvor anleggsveien starter til Oset. Fra venstre Jostein Brox, Henrik Struksnæs, Karoline Skogli, Astrid Sørset, Eirik Helsingen, Aleksander Thorkildsen, Karine Berntsen, Rudi Andre Søråsen, Thorstein Solheim, Per Edvin Engen. Flere av langrenns-jentene kunne ikke stille på bilde – de var på ball på Disen Skole.

Maridalen: Da arbeidene med "nye" Oset Vannrenseanlegg startet i 2003, ble det lagt asfalt fra Brekke, inngangen til Maridalen, til Oset – rundt 1500 meter. Anleggsarbeidene skal etter planen avsluttes neste år. I utgangspunktet skal asfalten tas bort, og området tilbakestilles til slik det var fra før. Men det vil ikke Kjelsås Langrennsgruppe.@Mtit:Perfekt treningsløype

- Vi håper på at asfalten kan bli liggende. Strekningen er perfekt å bruke som treningsløype for rulleski. Særlig de yngste langrennsløperne trenger et tryggere sted å trene på rulleski - vår, sommer og høst, enn for eksempel Maridalsveien, sier Svein Olav Bø i Kjelsås Langrennsgruppe.

Idrettslaget tok allerede i 2004 kontakt med sentrale personer i Kultur- og idrettsetaten og Friluftsetaten, for å lufte ideen om å la asfalten bli liggende etter at anleggsarbeidene var ferdige.

- Det finnes i utgangspunktet ingen andre trygge asfalttraseer for de yngre løperne. De yngste rulleskiløperne er helt ned i ti-årsalderen. Veien er bred nok til både "høyre og venstre fil". Den er ikke en del av det vanlige turnettet, og løperne kan bruke hodelykt uten å sjenere andre friluftsbrukere, sier Bø.

Møte

Nordre Aker Budstikke har fått vite at det i inneværende uke (etter at avisen gikk i trykken) skal avholdes et møte mellom Vann- og avløpsetaten og Friluftsetaten.

- Vi avventer hva etatene kommer frem til. Men vi håper de også ser behovet for en treningsløype i asfalt. Kjelsås Langrennsgruppe har rundt 400 medlemmer. I tillegg til rulleskibrukere, vil jo også andre idrettslag i bydelen, som for eksempel Koll og Lyn kunne nyte godt av en slik asfalt-trasé, sier Bø.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse