- Viktig at teksten gir deg noe

Bandwagon-aktuelle Servoskudd.

FOTO: Foto: servoskudd.com

Musikken til Servoskudd er rocka, dansbar og har norske tekster. - Synger du på norsk så legges det vekt på teksten også, sier Øyvind Hågensen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.08.2013 kl 15:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

ELEKTROPOP-HALVDEL: Øyvind Hågensen er ene halvdelen i elektropop-duoen Servoskudd, som har holdt på siden 2005. FOTO: Foto: Trine Solberg

FROGNERPARKEN: Programereren og låtskriveren fra Frogner er den ene halvdelen av elektropop-duoen Servoskudd, som har lagt ut låta "Et Hav Mellom Oss" i Bandwagon. Den andre er vokalist Mauritz Wahl.

- Hva som gjør en låt bra kommer jo ann på hva man leter etter. Noen synes ikke musikk er verdt noen ting om de ikke kan plystre melodien etterpå, for andre er det viktig at det får dem til å ville danse, sier Øyvind.

For ham er det viktig at også teksten kommer godt frem.

- For min del er det viktig at melodien er fin, at det ligger litt pop i bunnen av låta og at teksten gir deg noe.

- Sånn sett synes jeg at som nordmann er det fint å skrive på norsk. Synger du på engelsk er det jo ingen som bryr seg om hva du synger, mens synger du på norsk legges det vekt på teksten også.

HØR OG STEM PÅ SERVOSKUDD I BANDWAGON HER

Møttes på fotballbanen

Øyvind og Mauritz har kjent hverandre siden de spilte på lilleputt-laget til Lyn og gjennom ungdomsårene drev begge med musikk, men i rockeband på hver sin kant. I 2005 fant de sammen.

- Etter videregående så slutta jeg i det bandet jeg var med i og begynte med elektronisk musikk for meg selv. Etterhvert begynte jeg å skrive tekster og spurte om Mauritz ville legge på vokal, forteller Øyvind.

En stund var bandet navnløst, men så en dag ringte NRK mP3.

- Broren min hadde sendt en demo til mP3. Så ringte de meg en dag og ville spille låta, men da måtte de vite hva vi het. Vi hadde jo ikke noe navn, så vi fikk beskjed om å finne på et innen 20 minutter.

Valget falt på den første låta de lagde, "Servoskudd", og har siden forblitt det.

LES OGSÅ: I Bandwagon med instrumental-prosjekt

Med konfetti og megafon

Låta de har bidratt med i Bandwagon, "Hav Mellom Oss" er en melodiøs elektropop-låt om at det alltid finnes lys i mørket. Ellers går det litt melankolske igjen i tekstene til Øyvind.

- Det er mye av den litt dystre stemningen, moll-stemningen.

Selv har han hørt på det meste av sjangre og band gjennom tiden og nevner spesielt elektrorockerne i New Order som en stor inspirasjonskilde.

- Raga Rockers var jeg også veldig fan av i tenårene og det var de som gjorde at jeg skjønte at det gikk ann å skrive kule tekster på norsk.

Planene for fremtiden til Servoskudd er ikke satt, men det kommer en ny plate etterhvert og selvfølgelig noen konserter.

Da kan vi vente oss et avslappet show, forteller Øyvind, men nevner scene-effekter som kan vitne om det motsatte.

- Konfetti og megafon, pleier vi å ha med, forteller han.

HØR ALLE BANDWAGON-LÅTENE OG MØT ARTISTENE HER

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse