Grefsen ungdomsskole i 2011

– Viktigst med en løsning raskt

– Viktigst med en løsning raskt

Byråd Torger Ødegaard holder også Nydalen åpen som mulig "åsted" for ny ungdomsskole i Nordre Aker – her på besøk hos "Kaffepikene". Foto: Kristin Tufte Haga

– Grefsen vgs. fortsetter som ungdomsskole etter at vgs.-elevene har flyttet til Nydalen i 2011, sier byråd Torger Ødegaard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.11.2008 kl 10:05

NYDALEN/GREFSEN: – Vi har fokus på Nordre Aker – det viktigste nå er å få på plass en løsning som raskt avhjelper situasjonen. Nemlig ved å la Grefsen videregående skole fortsette som midlertidig ungdomsskole, etter at videregåendeelevene har flyttet inn i ny skole i Nydalen – i 2011, sier byråd for kultur- og utdanning, Torger Ødegaard (H).

Om noe rehabilitering må på plass før Grefsen kan overtas som midlertidig ungdomsskole i 2011 – det vil byråden eventuelt komme tilbake til.

– En løsning om å la Grefsen vgs. fortsette som midlertidig ungdomsskole i 2011, er i utgangspunktet opp til byrådet, mener Ødegaard, på spørsmål om en slik løsning eventuelt også skal behandles i bystyret.

LES OGSÅ:Grefsen-utredning i byrådet

Mulighetsstudien

Men for kort tid tilbake leverte også Utdanningsetaten byråden mulighetsstudien/utredningen om Grefsen som mulig ny permanent ungdomsskole i bydelen.

Hva konkret mulighetsstudien inneholder, vil ikke Ødegaard kommentere nå.

– Hva mulighetsstudien eventuelt åpner for, vil først bli tatt i betraktning i forhold til neste års rullerende skolebehovsplan, i løpet av første halvår 2009, sier byråden.

Det betyr tidligst budsjettbehandling for Grefsen som eventuell permanent ny ungdomsskole, med rehabilitering, i desember 2009.

– Men når det gjelder hvor en ny permanent ungdomsskole i bydel Nordre Aker bør ligge, holder vi også andre alternativer enn Grefsen åpne. Som for eksempel her i Nydalen, sier Ødegaard, som uten å ville fortelle hvor, bekrefter at det er mulige ungdomsskoletomt-alternativer i Nydalen.

Alle får plass

Ødegaard kan samtidig berolige neste høsts nye Engebråten-elever med at de som ønsker det vil få plass ved Engebråten.

– Må tiendeklassene bruke Grefsen vgs. neste år også, på grunn av høyt elevinntak, og inneværende forsøk viser seg å være vellykket, ja da fortsetter ordningen, sier Ødegaard – noe som er i tråd med Utdanningsetatens uttalelser til avisen tidligere i høst.

Per i dag – og nytt fra inneværende høst – har nemlig tiendeklassene ved Engebråten ungdomsskole deler av undervisningen på Grefsen vgs., på grunn av for høyt elevinntak.

BarneskolesituasjonenNordre Aker Budstikke ønsket også å få høre om "raske løsninger" for barneskolesituasjonen i bydelen – som også er prekær. Men det er en problemstilling som byråd Ødegaard vil komme tilbake til.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!