Grefsen ungdomsskole i 2011: – Viktigst med en løsning raskt

Byråd Torger Ødegaard holder også Nydalen åpen som mulig "åsted" for ny ungdomsskole i Nordre Aker – her på besøk hos "Kaffepikene". Foto: Kristin Tufte Haga

– Grefsen vgs. fortsetter som ungdomsskole etter at vgs.-elevene har flyttet til Nydalen i 2011, sier byråd Torger Ødegaard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.11.2008 kl 10:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NYDALEN/GREFSEN: – Vi har fokus på Nordre Aker – det viktigste nå er å få på plass en løsning som raskt avhjelper situasjonen. Nemlig ved å la Grefsen videregående skole fortsette som midlertidig ungdomsskole, etter at videregåendeelevene har flyttet inn i ny skole i Nydalen – i 2011, sier byråd for kultur- og utdanning, Torger Ødegaard (H).

Om noe rehabilitering må på plass før Grefsen kan overtas som midlertidig ungdomsskole i 2011 – det vil byråden eventuelt komme tilbake til.

– En løsning om å la Grefsen vgs. fortsette som midlertidig ungdomsskole i 2011, er i utgangspunktet opp til byrådet, mener Ødegaard, på spørsmål om en slik løsning eventuelt også skal behandles i bystyret.

LES OGSÅ:Grefsen-utredning i byrådet

Mulighetsstudien

Men for kort tid tilbake leverte også Utdanningsetaten byråden mulighetsstudien/utredningen om Grefsen som mulig ny permanent ungdomsskole i bydelen.

Hva konkret mulighetsstudien inneholder, vil ikke Ødegaard kommentere nå.

– Hva mulighetsstudien eventuelt åpner for, vil først bli tatt i betraktning i forhold til neste års rullerende skolebehovsplan, i løpet av første halvår 2009, sier byråden.

Det betyr tidligst budsjettbehandling for Grefsen som eventuell permanent ny ungdomsskole, med rehabilitering, i desember 2009.

– Men når det gjelder hvor en ny permanent ungdomsskole i bydel Nordre Aker bør ligge, holder vi også andre alternativer enn Grefsen åpne. Som for eksempel her i Nydalen, sier Ødegaard, som uten å ville fortelle hvor, bekrefter at det er mulige ungdomsskoletomt-alternativer i Nydalen.

Alle får plass

Ødegaard kan samtidig berolige neste høsts nye Engebråten-elever med at de som ønsker det vil få plass ved Engebråten.

– Må tiendeklassene bruke Grefsen vgs. neste år også, på grunn av høyt elevinntak, og inneværende forsøk viser seg å være vellykket, ja da fortsetter ordningen, sier Ødegaard – noe som er i tråd med Utdanningsetatens uttalelser til avisen tidligere i høst.

Per i dag – og nytt fra inneværende høst – har nemlig tiendeklassene ved Engebråten ungdomsskole deler av undervisningen på Grefsen vgs., på grunn av for høyt elevinntak.

BarneskolesituasjonenNordre Aker Budstikke ønsket også å få høre om "raske løsninger" for barneskolesituasjonen i bydelen – som også er prekær. Men det er en problemstilling som byråd Ødegaard vil komme tilbake til.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse