Vil åpne barnehagen for yngre barn

Den ligger fint til, Solemskogen Naturbarnehage, også med egen skøytebane. FOTO: SOLEMSKOGEN NATURBARNEHAGE

– Det handler om å legge til rette for barnas behov, og om det å ha mulighetene til å ta inn yngre barn. Altså ha nok plass, sier Rigmor Bjerke Marcussen, styrer i Solemskogen Naturbarnehage.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.03.2018 kl 13:13

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SOLEMSKOGEN: Nylig søkte Solemskogen Naturbarnehage om å få ta inn yngre barn enn ett år. Styrer i barnehagen, Rigmor Bjerke Marcussen, forteller at hovedgrunnen til at de ønsker å senke aldersgrensen, er at de vil åpne opp for en større søkergruppe.

– Vi hadde to, eller tre, søkere i høst, som var født i oktober 2016. Da kunne ikke de barna begynne 1. august, fordi de var under ett år.

Må ha plass

Hun forteller ellers at det ikke er noen særlige problemstillinger ved å ta inn barn på eksempelsvis 10 måneder, slik de har tenkt.

– Det handler om å legge til rette for barnas behov, og også om det å ha mulighetene til å ta inn yngre barn. Altså nok plass. Vi har store lokaler med ulike rom, som vi kan dele inn, og samtidig har vi store utearealer, sier Marcussen.

Hun fortsetter:

– Det må være mulighet til å skille de minste fra de større, også på vegne av de større som trenger å få være alene med hverandre, og leke eller holde på med sine ting i fred. Samtidig som energiske toåringer kan bli litt vel vilt innemellom, for de minste, legger hun til.

Mindre ute når det er kaldt

De er mye ute, barna i Solemskogen Naturbarnehage.

– Men klart at de yngste er litt mindre ute enn de eldste. For eksempel på kalde vinterdager, så er det viktig å kunne røre på seg ute, være med i aktivitetene og leken, for ikke å fryse. Har man for mye tøy på seg, så blir bevegelsesfriheten mindre, særlig for de minste, legger hun til.

Helt nede i åtte måneder

Ifølge barnehagekontoret i Nordre Aker er det per i dag to kommunale barnehager som er godkjent for barn under ett år – Bråtenalleen barnehage og Bergtunet barnehage. Nedre grense for disse barnehagene er 10 måneder.

De fleste private, ordinære barnehagene i bydelen er godkjent for barn under ett år, alle familiebarnehager og alle SiO-barnehagene - eller studentbarnehagene. Sistnevnte har åtte måneder som nedre grense.

– Når det gjelder Solemskogen er det foretatt befaring og varslet at vi etter orientering om tilrettelegging og befaring i lokalene vil godkjenne ned til 10 måneder, sier Hilde Tomta Strønen, fungerende seksjonssjef ved barnehagekontoret i Bydel Nordre Aker, til lokalavisa.

Flere før

Barnehagekontorets statistikk viser også at antall barn under ett år har variert endel de siste ti årene.

Se bildet større

Antall barn under ett år i barnehager i Nordre Aker de siste 10 årene.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse