- Vil bli en flott folkefest

Mange ser lyst på effektene av et OL i hovedstaden, ifølge undersøkelse.

FOTO: Arkivfoto: Julie Messel.

Oslo 2022 er sikre på at engasjementet rundt et vinter-OL i Oslo er stort.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

FOTO: ILLUSTRASJON: Oslo kommune

Se bildet større

FOTO: FOTO: Hege Bjørnsdatter Braaten

OSLO:  En undersøkelse Respons Analyse har gjort på vegne av Oslo 2022 viser nemlig at osloborgerne mener et OL vil få flere positive ringvirkninger.

78 prosent av de spurte i undersøkelsen mener vinterlekene vil gi god reklame både for Oslo og for Norge.

Samtidig svarer 63 prosent at de tror et OL i hovedstaden vil gi raskere utbygging av idrettsanlegg, boliger og infrastruktur.

Folkeavstemningen om en eventuell OL-søknad gjennomføres i Oslo 9. september, samtidig som stortingsvalget.  83 prosent sier de vil bruke stemmeretten sin vedrørende OL-spørsmålet når den tid kommer.

LES OGSÅ: - Bare frisbeegolf er fornøyd

- Engasjerer

- Det er tydelig at OL og Paralympics er noe som engasjerer folk, både i Oslo og i landet for øvrig. Vi er fornøyd med at sp mange sier de vil delta i folkeavstemningen, sier OL-direktør Eli Grimsby, og tilføyer:

- Når det først er bestemt at det skal være en folkeavstemning, er det klart at vi er interessert i å vite hva folk mener.

Hun påpeker at OL og Paralympics er verdens største arrangement, og at dette gir en unik sjanse til å vise fram Norge som vintersportsdestinasjon, moderne kunnskapssamfunn og en attraktiv samarbeidspartner.

- Det er ikke tvil om at et vinter-OL gir betydelig oppmerksomhet i internasjonal media og dermed en mulighet til markedsføring for norske bedrifter, særlig innen reiseliv, mener Grimsby.

LES OGSÅ: Nye milliarder inn i OL-budsjettet

Minne for livet

Ifølge undersøkelsen mener også tre firedeler av folk i Oslo at et vinter-OL og Paralympics i 2022 vil bli en flott folkefest, et minne for livet og noe som vil styrke den nasjonale stoltheten.

OL-direktør Grimsby påpeker at vinteridrett tradisjonelt gir betydelig engasjement og entusiasme blant folk flest i Norge.

- Vi er kjent for å skape vellykkede idrettsarrangementer med et publikum som skaper en spesiell ramme rundt idrettsfestene. Gode opplevelser skaper velferd, og det er klart at det skapes varige minner under slike nasjonale begivenheter, sier hun.

Oslo er den av hovedstedene i Europa som vokser raskest. Det forventes en befolkningsvekst på 30 prosent fra 2012 til 2030. Med opptil 800.000 innbyggere i byen vil behovet idrettsanlegg, nye boliger og rekreasjonsområder øke enormt.

Boligmangel

To tredeler av de 1000 oslobosatte som har deltatt i undersøkelsen har liten tro på at et OL villøse boligmangelen i byen. Byrådet i Oslo har anbefalt å utrede Kjelsrud og Økern i Groruddalen videre med tanke på bygging av medie- og deltakerlandsby.

Den sistnevnte landsbyen skal huse 4000 sengeplasser, mens medielandsbyen vil stå for ytterligere 1000 senger.

Dette skal etter planen brukes til leiligheter, omsorgsboliger, barnehager eller sykhjem etter 2022.

Mediesenteret, et bygg som vil romme 73.000 kvadratmeter er tenkt å fungere som nærings- eller kontorbygg i etterkant av et OL. Også forslag om ny politihøgskole og nytt hovedkvarter for NRK er diskutert i mediene.

LES OGSÅ:

Tysk ros til Oslos OL-konsept

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse