Vil bli folkets favoritt

Christopher Køltzow og Mathias Falck fra Joe Unit håper publikum liker sangen deres. Foto: Ida Schmidt Nygaard

Med låta "Norvegia" håper Mathias Falck og Christopher Køltzow fra Joe Unit å nå ut til massene.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Christopher Køltzow og Mathias Falck fra Joe Unit håper publikum liker sangen deres. Foto: Ida Schmidt Nygaard

Berg: Mathias "Klever" Falck og Christopher "Costen" Køltzow fra rapgruppa Joe Unit har sikret seg finaleplass i TINE meieriers landsomfattende musikkonkurranse. Med bidraget "Norvegia" håper de på å stikke av med hovedpremien på 20 000 kroner.

De to gutta går begge på Berg videregående skole. Mathias er fra Tåsen, Christopher fra Holmenkollen. Joe Unit består av fem-seks gutter fra området.

- Vi så på denne konkurransen som en mulighet til å få ut musikken og navnet vårt, forteller duoen.

Osten som fenger

I midten av mars utlyste TINE en konkurranse hvor oppgaven var å lage "folkets favorittlåt om folkets favoritt", det vil si en sang om Norvegia-osten. Bidragsyterne måtte skrive tekst og melodi for å kunne delta og over 200 bidrag ble sendt inn. Nå er fem finalister plukket ut til å kjempe om 20 000 kroner og en musikkvideo av egen låt.

- Vi har skrevet en låt med tanke på å treffe massene. Vi har laget et fengende refreng som er lett å huske, forklarer Christopher.

Med den første Grandiosa-sangen friskt i minne, lot de seg inspirere til å lage det to selv mener er en fengende låt med trøkk i.

"Norvegia- det er osten som fenger..." synger gutta i bidraget. "Høvle, høvle, høvle, rive, rive, rive, ost, ost, ost, skive, skive, skive...".

- Vi har fått dritbra respons på sangen. Vi prøver oss så smått nå, men dette er bare et skritt på veien mot noe større.

Ost og vin

Til jul i fjor laget Joe Unit en hjemmesnekra CD med 15 selvkomponerte låter, "Get big or die trying".

- Mange sier at norsk rap er død, men de har ikke hørt om Joe Unit. Dette er den nye vinen, sier Mathias som oppfordrer alle til å stemme på akkurat deres sang.

Vinner de, kommer pengene godt med til russetiden.

- Det er begrenset hvor mye som blir sponset av mamma, smiler Christopher.

Siste frist for å gi din stemme er i morgen. Vil du vite mer om Joe Unit, se www.joeunit.tk.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse