Vil endre KIEs løypetrasé

Kjelsås Langrennsgruppe har levert inn nytt forslag til utvidet kunstsnø-trasé i Linderudkollen. – Vårt løype-forslag er bedre egnet, sier leder Richard Struksnes. Foto: Kristin Tufte Haga

Kjelsås Langrenn vil endre KIEs planer for Linderudkollen. - En kunstsnø- løype som kommer opp bak hoppstillasene er lite egnet, mener leder Richard Struksnes.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Linderudkollen: En kunstsnø-trasé på halvannen kilometer er allerede på plass i forbindelse med anlegget i Linderudkollen - fra Kapteinsputten, mot Trollvann, og tilbake til kollen. Men KIE (Kultur- og Idrettsetaten) har planer om en tilleggs-sløyfe på rundt tre kilometer til.

- KIE ønsker at den skal gå fra Linderudkollen, og så ta av mot Lilloseter. Deretter mot Solemskogsvingen og tilbake mot utgangspunktet og veldig bratt opp bak hoppstillasene. Langrennsgruppa mener at en trekilometers-sløyfe vestover, i forlengelsen av den etablerte én og en halv-kilometern, vil være mer egnet, sier leder Richard Struksnes.

For folk flest

Kjelsås Langrenn foreslår en sløyfe fra Kapteinsputten, langs parkeringsplassen. Deretter over en kulvert, eller bro, for passering av veien, og så følge eksisterende trasé mot Solemskogen. I første kryss tar det av til høyre i retning bak hoppene.

- Rundt 500 meter før hoppbakkene snur løypa tilbake, ned mot kulverten og så følge samme trasé tilbake til kollen. Dette forslaget vil etter vår mening være en bedre løypeprofil for folk flest, og også mer egnet til trening på alle nivåer, sier Struksnes.

Langrennsgruppa har allerede sendt inn sitt forslag om trasé-endring til KIE.

- Vårt bidrag til en eventuell trasé-endring er nesten to millioner kroner, som i sin helhet er øremerkede midler til dette prosjektet bl.a. fra Skiforbundet og DnB/Sparebanken NOR. I tillegg stiller vi selvsagt med dugnadsarbeid når det trengs, sier en optimistisk Struksnes.

40 millioner

Før jul skrev NAB om KIEs 40-millioner kroners planer for Linderudkollen Idrettsanlegg i Grefsenåsen. Hoppbakkene skal oppgraderes, muligens med stolheis og ny varmestue. Men også kunstsnøløypa skal som nevnt utvides, og førstekonsulent Asbjørn Hjertén i KIE kan fortelle at etaten i løpet av kort tid skal behandle forslaget fra KIE.

- Men i utgangspunktet ønsker vi ikke å endre etatens foreslåtte løypetraséer, sier han.

40-millioners satsingen på Linderudkollen er planlagt å over en fem-årsperiode, og pengene må søkes over bystyrebudsjettet hvert år.

- Ting må skje gradvis. I disse dager innhenter etaten anbud for oppgradering av K-70 bakken, rehabilitering av kunstsnøanlegget og det elektriske anlegget, sier Hjertén.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse