Vil fjerne vinterens miljøfartsgrense

Tidligere i vinter gikk samferdselsbyråden ut og kritiserte vinterfartsgrenser. Nå følger Christian Tybring-Gjedde opp og vil at 60-grensene oppheves.

- Fjern miljøfartsgrensen, sier FrPs Christian Tybring-Gjedde.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Flere veier i Oslo-området, blant annet Europaveien ved Ryen og Store Ringvei har i vinter miljøfartsgrenser, noe som innebærer at fartsgrensen reduseres fra 80 til 60 km/t .

Kritisert tidligere

Tidligere i vinter gikk samferdselsbyråd Peter N. Myhre ut og kritiserte det samme. Han sa da at undersøkelser viser at bilistene rett og slett gir blaffen i miljøfartsgrensene, og at gjennomsnittshastigheten ikke er blitt redusert med mer enn 4-6 km/t. Likevel er dannelsen av svevestøv blitt redusert med 40 prosent.

- Når miljøfartsgrensene ikke en gang har klart å redusere farten, har de ikke bidratt til å redusere svevestøvet, sier Christian Tybring Gjedde.

Andre forhold

– Reduksjon i svevestøv skyldes andre forhold, blant annet at færre bruker piggdekk, at flere har katalysator, og at det rett og slett er bedre feiing av veiene. Statens vegvesen legger i midlertidig lokk på saken, og ønsker ikke å foreta målinger uten nedsatt fart.

– Miljøfartsgrensene har hatt lite eller ingen påvirkning på miljøet. Jeg ser derfor ikke meningen med å opprettholde slike unødvendige og resultatløse reguleringer av veitrafikken. De bør fjernes snarest, avslutter Tybring-Gjedde.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse