Bydelsutvalget støtter beboerne: Vil forlenge miljøgaten

BU vil ha miljøgate hele veien fra Ullevål stadion til Kirkeveien.

Blindern vel blir hørt og får lokalpolitisk støtte til å forlenge miljøgateprosjektet i Sognsveien helt ned til Kirkeveien.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.06.2009 kl 14:32

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
ULLEVÅL:- Folk glemmer nedre del av Sognsveien, det er der de største trafikkulykkene skjer, sa representanten fra Blindern vel til lokalpolitikerne i Bydelsutvalget (BU) i forrige uke.

LES OGSÅ: - 50 km/t er ikke greit

Velet la frem statistikk som viser at mens en tredel av ulykkene i Sognsveien skjer på John Colletts plass, skjer 50 prosent mellom plassen og Kirkeveien. Samtidig er ikke denne strekningen tatt med i miljøgateprosjekteringen, som skal gjelde fra John Colletts plass og opp til Ullevaal stadion.

Men i BU fikk velet gehør. Utvalget går nemlig enstemmig inn for at miljøgateprosjektet skal utvides til også å gjelde strekningen ned til Kirkeveien, samt at BU anbefaler en hastighetsreduksjon fra 50 til 40 km/t, slik beboere flere ganger har krevd i Nordre Aker Budstikke.

LES OGSÅ: Byråden mener 50 er greit

Målet for arbeidet med Sognsveien bør være å bedre trafikksikkerheten generelt, og spesielt for syklister og fotgjengere, mener BU.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse