Vil gjøre det enklere å sykle her

SYKLING UNNTATT ENVEISREGULERING MED MOTSTRØMS SYKKELFELT (illustrasjon): I Jutulveien mellom Tåsenveien og Pastor Fangens vei planlegger Bymiljøetaten å etablere et sykkelfelt mot regulert kjøreretning for biltrafikk. FOTO: BYMILJØETATEN

Slik vil Bymiljøetaten gjøre det både lovlig og trygt å sykle i begge retninger i Jutulveien. Onsdag kveld arrangeres informasjonsmøte.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.06.2017 kl 16:02

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

TÅSEN/BJØLSEN: Strekningen mellom Pastor Fangens vei og Uelands gate inngår i byrute 7 for sykkel, en prioritert sykkelrute mellom Gaustad i vest og Sinsen i øst. Veien er en viktig forbindelse mellom Blindern og østover i byen, og inngår i én av åtte nye sykkelruter innenfor Ring 3.

I Bydel Nordre Akers lokale sykkelstrategi fra 2014 ble gata utpekt som en ønsket sykkeltrasé, og strekningen inngår i planforslaget for Oslos fremtidige sykkelveinett.

Se bildet større

Slik går sykkeltraseen.

Møte 14. juni

Om strekningen skriver Bymiljøetaten:

«Mellom Tåsenveien og Uelands gate er Jutulveien belastet med mye biltrafikk, og det er behov for å etablere sykkelfelt på begge sider av gata. Mellom Tåsenveien og Pastor Fangens vei er Jutulveien enveisregulert. For å gjøre det mulig og lovlig å sykle i begge retninger er det nødvendig å etablere et motgående sykkelfelt.»

Onsdag 14. juni klokken 18-20 arrangerer Sykkelprosjektet i Bymiljøetaten åpent informasjonsmøte om tiltakene de ønsker iverksatt. Møtet holdes i Sagene Festivitetshus, Holsts gate 3.

Sykkelfelt

Planforslaget Bymiljøetaten legger frem for Jutulveien innebærer:

  • etablering av sykkelfelt i vestgående retning mellom Tåsenveien og Pastor Fangens vei
  • etablering av sykkelfelt i begge retninger mellom Uelands gate og Tåsenveien

Forslaget innebærer at uregulert gateparkering i Jutulveien mellom Pastor Fangens vei og Uelands gate fjernes for å frigjøre plass til sykkelfelt.

Videre skriver Bymiljøetaten:

«Uttalelser og spørsmål om planforslaget for Jutulveien kan rettes til Bymiljøetaten på e-post. Frist for å gi uttalelse er 30. juni 2017. Merk henvendelsen 17/02126.

Øvrige deler av Jutulveien, Eventyrveien og John Colletts allé mellom Sognsveien og Jutulveien inngår også i de nye sykkelrutene. Det kan bli aktuelt å gjennomføre tiltak i disse gatene i takt med innføring av beboerparkering i Bydel Nordre Aker i 2018.

Forslag til tiltak vil fremgå i egen naboinformasjon, og sendes ut i god tid i forkant, slik at beboere får mulighet til å komme med uttalelser til planforslagene.»

Les mer om forslaget til sykkeltiltak på Oslo kommunes nettsider.

LES OGSÅ: Vil fjerne gateparkering i Stavangergata: – Ikke alle er friske, unge menn som kan løse alle oppgaver med sykkel!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse