Vil gjøre hverdagen bedre for andre

Dugnad på Grefsen-Kjelsås eldresenter.

Positiv innstilling til dugnaden over hele linja. FOTO: Foto: Kristine Sletten

Det er 13 år siden eldresenteret på Kjelsås sist ble pusset opp. Sist onsdag ble senteret stengt, og en dugnad av frivillige ble satt i gang. Målet er å skape en bedre tilværelse for alle.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.02.2013 kl 15:03

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Daglig leder Roy Ove Lyngstad. FOTO: Foto: Kristine Sletten

Se bildet større

De frivillige som bidro til å gjøre eldresenteret enda bedre for alle, var glade og positive til jobben. I tillegg mente de at dugnaden bidro til å styrke samholdet dem i mellom. FOTO: Foto: Kristine Sletten

KJELSÅS: - Vi vil gi stedet en ansiktsløfting. Senteret skal blant annet forebygge ensomhet, og da er det utrolig viktig at dette er et sted der alle kan føle seg velkomne, sier daglig leder Roy Ove Lyngstad.

Samlingssalen blir malt, kjøkkenet blir vasket, og utviklingen av et eget treningsrom er i gang.

- Vi er rundt 70 frivillige som arbeider for å gjøre hverdagen bedre for andre. Vi har utviklet flere arrangementer, og har blant annet en liten spa-avdeling med frisør og fotpleie, fortsetter Lyngstad.

Senteret har satt opp eget språkkurs for engelsk og et datakurs for å inkludere de eldre i den stadig voksende teknologien.

Sosiale arrangementer

- Senteret er et sosialt samlingssted for eldre. Det er så mange flotte mennesker som bidrar. Uten dem hadde vi ikke klart å holde det gående, sier han.

Senteret har allerede utvidet trimgrupper for brukerne. Snart skal et eget treningsrom stå klar til bruk.

- Vi vil få de eldre til å bli mer aktive. Senteret skal også være et samlingssted der man kan treffe nye og gamle venner, og ha det hyggelig. Trening og andre sosiale aktiviteter skal bidra til nettopp dette, sier Lyngstad.

I samlingssalen står en egen bar og tv, og nok av bord, stoler og plass til å huse de eldre i bydelen.

- Eldresenteret på Årvoll er blitt lagt ned, så ved å gjøre dette senteret enda litt bedre, håper vi å trekke til oss flere eldre fra andre steder i byen. Her er alle velkomne, fortsetter han.

Det blir arrangert både bingo, bridge og quiz på senteret. I tillegg til VM-kvelder med ski og fotball på skjermen. Til våren ønsker ledelsen å utvikle flere aktiviteter og turer.

LES OGSÅ: Seniorsentre trues med nedleggelse

Samarbeider

Selv om senteret driftes av frivillige, er kommunen en viktig støttespiller og pådriver til prosjektet.

- Vi har et godt samarbeid med kommunen, men det er viktig å tenke på at vi er en frivillig sentral. Vi drifter senteret på egenhånd, så når vi nå fant ut at det var på tide på pusse litt opp her, tok vi saken i egne hender. Og det er helt greit, fortsetter Lyngstad.

For Lyngstad og de frivillige på senteret er det viktig at alle trives.

- Når alle bidrar til å gjøre senteret enda bedre, blir stemningen en helt annen. Det er gøy å tenke på at vi har gjort dette selv, og at alle har hjulpet til, sier han.

Senteret blir i tillegg leid ut til beboerne i bydelen. Derfor mener Lyngstad det er ekstra viktig med en ansiktsløfting.

- Det er ikke bare eldre som kommer hit. Alle i bydelen vet om oss, og vi får mange positive tilbakemeldinger på arbeidet vi gjør. Dette gjør det også mer attraktivt for andre å leie stedet til spesielle anledninger.

LES OGSÅ: Kom, tren med oss!

Sterke personligheter

Lyngstad er godt fornøyd med arbeidet som blir utført. Han får ikke gitt nok skryt til alle som bidrar.

- Stemningen her er så utrolig bra. Selv når vi jobber og sliter for å få dette stedet til et enda høyere nivå, så er alle like blide og positive. Det er så mange sterke personligheter her som jeg ikke vet hva vi skulle gjort uten, sier han.

Rolf Hugo Nielsen er både bruker og frivillig ved senteret. Han var blant annet med på å male senteret for 20 år siden.

- Jeg har vært med på utviklingen her i lang tid. Senteret har et eget felleskap og det er mange frivillige som bidrar til å gjøre dette stedet unikt, sier Nielsen.

Johnny Almgren har også en viktig rolle å spille for senteret.

- Frivillige fra senteret reiser ofte rundt i bydelen og hjelper mange eldre. Senteret skal jo blant annet forebygge ensomhet, og det er noe av det viktigste vi gjør. Vi er kanskje gamle, men veldig spreke, forteller Almgren.

Til dugnaden ble senteret sponset av Maxbo på Sinsen som delte ut både malingsspann og koster. Lyngstad og resten av gjengen setter stor pris på at så mange bryr seg om arbeidet de gjør for eldre i bydelen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse