Vil ha egne russebussparkeringer

Bydelen foreslår nå at russebusser skal henvises til egne p-plasser – og at russen eventuelt inngår egne kontrakter med eier av plassene. Her er en av fjorårets lokale busser.

Nordre Aker-beboere klager på russebussparkering på friluftsområder – til bydelen. Nå foreslår politikerne å henvise til egne "russe-p-plasser".

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: I forrige miljø- plan- og samferdselskomité-møte (MPS) i Nordre Aker, behandlet lokalpolitikerne "Bruk av lokale friluftsområder/plasser som oppstillingsplass for russebusser".

Naboklager

Av sakspapirene går det frem at bydelen årlig mottar klager fra naboer til parker/friluftsområder om bruk av områdene til parkering av russebussene. MPS-komiteen foreslår nå å tilrettelegge for parkeringen.

– Komiteen innstiller til bydelsutvalget (BU) på et vedtak som vil legge til rette for en prøveordning på flere steder i bydelen, der én til to russebusser kan parkere i vinterhalvåret september til mai. En forutsetning er at det lages kontrakter mellom eieren av bussen og bydelen/eieren av plassen, kan leder av MPS-komiteen, Ivar Christiansen (Ap) fortelle.

Kan fjernes

– I kontrakten skal inngå forpliktelser i forhold støy, forsøpling osv. Dersom forpliktelsene ikke innfris skal bussene fjernes. Komiteen ønsker samtidig å innskjerpe fjerning av busser som forsøpler øvrige veier i bydelen, sier Christiansen.

Nordre Aker Budstikke kjenner foreløpig ikke til om saken allerede skal opp i neste og siste BU-møte i år – torsdag 11. desember.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse