ANNONSE
Annonse

Vil ha en halv million mer til frivillighet

Skolekorpsene og -orkestrene i Nordre Aker er blant mottakerne av frivillighetsmidler. I 2017 fikk de penger til instrumenterer, seminarer, jubileumskonserter. (Foto: Creative Commons /Pixabay)

Venstre vil omprioritere og øke frivillighetsmidlene til 1,5 millioner kroner når bydelsbudsjettet skal vedtas på torsdag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.12.2017 kl 15:56

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: 14. desember skal bydelsutvalget (BU) i Nordre Aker vedta bydelens 2018-budsjett.

I november la bydelsdirektør Øyvind Henriksen fram sitt budsjettforslag, som blant annet innebærer en innstramming på 40 millioner samenliknet med 2017.

LES OGSÅ: Bydelsdirektøren: Må drive enda smartere i året som kommer

Mer til bydelene i budsjettforliket

I budsjettforliket mellom byrådspartiene og Rødt i slutten av november, ble det enighet om å reversere byrådets foreslåtte rammekutt til bydelssektoren i Oslo-budsjettet, og overføre 21,2 millioner mer i 2018. Ifølge bydelsadministrasjonens beregninger i Nordre Aker, vil dette trolig utgjøre 1,5 millioner kroner for bydelen.

Bydelsdirektør Øyvind Henriksen vil etter det Nordre Aker Budstikke erfarer, foreslå å øke antall sykehjemsplasser med to. I det opprinnelige budsjettforslaget lå det inne kjøp av 326 sykehjemsplasser, noe som er 13 færre enn i 2017. Bydelen har i år brukt cirka 5 millioner mer på sykehjemsplasser enn budsjettert.

I tillegg er det foreslått å videreføre tildelingen til Kløverveien barnepark med 250.000.

Venstre: Mer til frivillighet

Nordre Aker Venstre vedtok tidligere i år at de ønsker å øke frivillighetsmidlene med 500.000 til 1,5 millioner kroner. I budsjettmøtet torsdag kommer partiet til å foreslå denne omdisponeringen.

– I år kom det inn rekordmange søknader om frivillighetsmidler, så det er ingen tvil om at en økning i frivillighetsmidlene vil ha stor betydning, sier leder i Nordre Aker Venstre og nestleder i bydelsutvalget, Ingeborg Briseid Kraft.

Søkadsfristen for å få frivillighetsmidler i 2018 er 15. januar.

Ingeborg Briseid Kraft.

Bydelsdager

I tillegg ønsker Venstre å sette av 200.000 kroner til å gjennomføre bydelsdager i Nordre Aker. Dag Gaute Gaasemyr, nestleder i Kultur- og oppvekstkomiteen, viser til at både Grünerløkka og Sagene bydeler har positiv erfaring med å arrangere bydelsdager, og mener Nordre Aker bør gjøre et forsøk.

– Det vil være berikende for bydelens innbyggere, i tillegg til at lag og foreninger i bydelen får mulighet til å vise fram tilbudet sitt, sier han.

Venstre støtter bydelsdirektørens forslag om å videreføre tildelingen til Kløverveien barnepark med 250.000 kroner. Resten av de 1,5 millionene bydelen trolig får tilbakeført – 550.000 kroner dersom partiets nevnte prioritereinger blir vedtatt – vil de foreslå å bruke på fysioterapi og ergoterapi for eldre og uføre.

Liten risiko

Bydelsdirektør Øyvind Henriksen advarte i høst lokalpolitikerne mot å gjøre krumspring i budsjettprosessen, fordi bydelen har driftet utover den tildelte rammen dette året. I 2017 er 10 millioner kroner av bufferen på 24 millioner fra 2016 spist opp.

Denne advarselen bekymrer likevel ikke Ingeborg Briseid Kraft og Nordre Aker Venstre.

– Bydelen har et budsjett på over 1,5 milliarder kroner. Å flytte på noen hundre tusen kan ikke akkurat kalles et krumspring, svarer hun.

Hun viser til at frivillighet genererer aktivitet verdt langt mer enn den økonomiske støtten.

– Å satse på frivillighet vil lønne seg på sikt, sier Kraft.

14. desember klokken 18

Miljøpartiet de Grønne varsler at de vil foreslå å etablere en miljøkonsulentstilling i bydelen, og opprette dyrkekasser. Les mer om forslagene deres her.

Bydelens budsjett for 2018 skal vedtas i BU-møtet 14. desember klokken 18. Møtet holdes i bydelsadministrasjonens lokaler i Nydalsveien 21, og åpner med Åpen halvtime. Der kan bydelens beboere ta ordet, enten det gjelder prioriteringer i budsjettet, eller andre ting som opptar dem.

LES OGSÅ:

Her er bydelsdirektørens plan for å spare inn 40 millioner: Må drive enda smartere i året som kommer

Vil ha flere grøntområder i Nydalen

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse