Vil ha Ferrari og Maserati tilbake

KOMMER KANSKJE: Maserati Gran Turismo Pininfarina.

Den private bilimportøren Autostrada arbeider intenst for å få de eksklusive italienske sportsbilmerkene Ferrari og Maserati tilbake til Norge.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.11.2007 kl 09:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

INGEN VINTERBIL: Ferrari FXX Evoluzione.

Se bildet større

FERRARI: Olav Medhus og resten av teamet i Autostrada arbeider for å få importagenturet for Ferrari og Maserati. Her med en Ferrari 599 GTB på Bil07. (Foto: Øivind Skar)

– Det er riktig at vi arbeider for å skaffe oss importrettighetene til Ferrari og Maserati, sier Olav Medhus i Autostrada. Med den erfaring Autostrada så langt har med de lekre sportsbilene, gjennom samarbeidet med svenske Autoropa AB, tror Medhus at det norske markedet nå er modent for en norsk importør med tilhørende forhandler-, service- og verkstedfasiliteter. At Ferrari ikke er noen billig bil vet alle. Prisen starter fra rundt 2,7 millioner kroner før aktuelt ekstrautstyr, men du slipper billigere unna med en Maserati, der prisen starter fra rundt to millioner kroner.

Ingen vinterbil

Ferrari er heller ikke kjent for å være noen enkel bil å kjøre. Men her protesterer Medhus.

– Ferrari er blitt en veldig enkel bil å kjøre. Du kan den ene dagen ta den til nærbutikken for neste dag å dra på racing med den. Men Medhus vedgår at Ferrari ikke bygger vinterbiler. Da bør den primært stå pent parkert slik at man jevnlig kan starte den opp bare for å høre musikken av grom motor- og eksoslyd – og glede seg til våren. Og nettopp i dette markedet ser Autostrada muligheten. 220 Ferrari-er ruller allerede rundt påmontert norske skilt. I tillegg kommet et femtitalls Maserati-er. Alle disse bilene trenger stell og vedlikehold. I tillegg kommer 80 til 100 eldre, avregistrerte Ferrari-biler. .

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse