Vil ha kjøreforbud rundt barneskoler

Flertallet av Oslos befolkning ønsker kjøreforbud rundt skolene.

53 prosent av folk i Oslo ønsker kjøreforbud 200 meter rundt barneskolene, viser en ny undersøkelse fra If.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.08.2009 kl 11:03

OSLO: Undersøkelsen som er foretatt blant 1900 nordmenn viser at et flertall av befolkningen i Oslo ønsker et generelt kjøreforbud på 200 meters radius rundt barneskoler.

- 200 meter er en hypotetisk grense og det kan være argumenter og praktiske utfordringer som tilsier både lengre og kortere grenser for biltrafikk rundt skoler. Poenget er imidlertid at et flertall i befolkningen ser problemene og ønsker seg tryggere veier for de små og myke trafikantene rundt barneskolene, sier konserndirektør Line M. Hestvik i If.

Og det ser også ut som om trafikantene aldri lærer. Første skoledag aksjonerte politiet over hele Oslo og over 100 bilister ble bøtelagt.

Tall fra Politidirektoratet viser også at omtrent 10 000 bilister er tatt for å kjøre for fort ved norske skoler de tre siste årene. I tillegg har over 5 000 billister fått gebyr, de fleste for å kjøre uten bilbelte eller for å sikre barna i baksetet for dårlig.

Forsikringsselskapet får daglig innrapporteringer om småbulking på parkeringsplasser og stoppesteder morgen og ettermiddag.

- Slike skader oppstår gjerne som følge av stress, mange biler og dårlig tilrettelegging for biltransport. Det sier seg selv at dette ikke er et heldig trafikkmiljø for seksåringer å oppholde seg i. sier Hestvik.

Dermed benytter mange foreldre bilen når de skal levere barna på skolen.

- Mange foreldre velger å levere barn til skolen med bil på grunn av manglende trafikksikkerhet når barna går på egenhånd. Dette er med på å øke trafikken og dermed forsterke problemet ytterligere, mener Hestvik

For å løse dette problemet mener forsikringsselskapet at man bør øke sikkerheten ved skolene.

- Å se for seg at et slikt forbud blir innført er urealistisk. Men at trafikksikkerheten må økes i og rundt skolene er åpenbart. Her gjenstår det mye arbeid over hele landet før man er i mål, avslutter Line Hestvik.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon