ANNONSE
Annonse

Vil ha parkeringsplasser ved Myrerjordet

Bydelsutvalget støtter forslag om parkeringsplasser på høyre side av Myrerskogveien, inn mot Myrerjordet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Bydelsutvalget støtter Øvre Grefsen Vel og Kjelsås ILs ønske om mer plass til biler ved Myrerjordet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Bydelsutvalget vedtok 16. februar å be Bymiljøetaten om å utarbeide et forslag til et begrenset antall bil- og sykkelparkeringsplasser i Myrerskogveien, langs Myrerjordet.

Det er Øvre Grefsen Vel og Kjelsås IL som har tatt initiativet til dette, slik Nordre Aker Budstikke tidligere skrevet om.

LES BAKGRUNN: Klippet snor på Myrerjordet, nå gjenstår bare to ting

Mulig spleiselag

Det er behov for en parkeringsløsning i Myrerskogveien, som er forbeholdt brukere av Myrerjordet, i forbindelse med de siste årenes oppgraderingen av jordet, mener velet og idrettslaget. Spesielt er det behov for parkering for eldre som ønsker å bruke trimløypa på jordet, mener de.

I et brev til bydelsutvalget forklarer Øvre Grefsen vel at de har vært i kontakt med eieren av Spar-butikken, som «signaliserer interesse» for å bidra til opparbeidelsen av parkeringsplassene. Slik vil plassene også kunne benyttes av butikkens kunder.

LES OGSÅ: Parkeringen er en utfordring på Myrerjordet

Ivar Christiansen, styreleder i Kjelsås IL, og daglig leder i idrettsalget Truls Nygaard sammen med Øvre Grefsen Vel-leder Torbjørn Togstad. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Øvre Grefsen vel og Kjelsås IL foreslår at det anlegges parkeringsplasser på høyre side av Myrerskogsveien fra Arilds vei og opp til avkjøring til Kurveien. De viser til at Myrerskogsveien er regulert i 12,5 meters bredde, noe som vil gi mulighet til parkering inn mot Myrerjordet uten at regulert grøntområde, eller bjørkene mot jordet, blir berørt.

Flerbruk

Øvre Grefsen vel har i en årrekke jobbet for å oppgradere Myrerjordet til et samlingssted for nærmiljøet. Allerede for over 20 år siden startet arbeidet med å få på plass en turløype. Planene ble lagt på is, inntil arbeidet om flere aktivitetstilbud ble tatt opp igjen i 2009.

På veien har Kjelsås IL, bydelen og kommunen kommet med både som støttespillere og økonomiske bidragsytere. Tiltakene har både fått kommunale midler og sentrale spillemidler.

Den offisielle åpningen av Myrerjordet ble foretatt i november i fjor.

Myrerjordet skal være et anlegg for alle generasjoner. I november ble snoren klippet og offisiell åpning markert. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Myrerjordet inneholder i dag et fotballanlegg, sandvolley- og sandhåndballbaner, trimløype spesielt tilrettelagt for eldre, treningsaparater, bocciabane, og det skal komme til lekemuligheter og parkmøbler etter hvert.

LES OGSÅ: I fjor var gamle og unge fra hele Oslo samlet på Myrerjordet til tidenes største rullatorløp: Myrerjordet Grand Prix!

Myrerjordet har fått mange aktivitetstilbud. her fra montering av treningsapparater høsten 2016. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Bydelsutvalget

Bydelsutvalget lar det være opp til Bymiljøetaten å avgjøre hvordan parkeringsløsningen eventuelt bør være, og om et samarbeid med Spar-butikken er hensiktsmessig. De understreker også viktigheten av parkeringsmulighet for sykkel.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse