Vil ha tettere samarbeid mellom Oslobenken og byrådet

Samlet Oslo-politikerne: Foran fra v. Hanna Elise Marcussen (byrådet, MDG), Marit Nybakk (Stortinget, A), Lan Marie Nguyen Berg (byrådet, MDG), Kristin Vinje (Stortinget, H), Raymond Johansen (byrådet, A), Rina Mariann Hansen (byrådet, A), Jan Bøhler (Stortinget, A), Une Aina Bastholm (vara på Stortinget, MDG), Tone Tellevik Dahl (byrådet, A). Bak fra v: Robert Steen (byrådet, A), Mudassar Kapur (Stortinget, H), Mazyar Keshvari (Stortinget, FrP) , Hans Olav Syversen (Stortinget, KrF), Heidi Nordby Lunde (Stortinget, H), Christian Tybring-Gjedde (Stortinget, FrP), Stefan Heggelund (Stortinget, H), Geir Lippestad (byrådet, A), Marianne Marthinsen (Stortinget, A). FOTO: HANS KRISTIAN THORBJØRNSEN

– Andre fylker er flinke til å jobbe for saker som er viktige for sin region opp mot Stortinget. Her har vi i Oslo et stort potensial, ifølge stortingsrepresentant Kristin Vinje (H), som nylig fikk besøk av hele Oslobenken, og byrådet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.12.2015 kl 11:16

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO/KORSVOLL: Høyres stortingsrepresentant Kristin Vinje, og fra Nordre Aker og Korsvoll, har overtatt ledelsen av den såkalte Oslobenken på Stortinget.

Fredag var første dialogmøte mellom medlemmene av Oslobenken på Stortinget og byrådet i Oslo.

– Dette var det første møte mellom Oslo-representantene på Stortinget og det nye byrådet i Oslo. Jeg synes det er viktig at vi som sitter på Stortinget for Oslo har tett og god kontakt med både byrådet og bystyret, og jeg ønsker at vi har mer dialog mellom stortingsrepresentantene og politikerne på Rådhuset i Oslo, forteller Vinje i etterkant av møtet.

LES OGSÅ: Bydelsbudsjettet 2016 er vedtatt. Redder de Den kulturelle skolesekken og Frivillighetsmidlene?

Byrådssaker

Hun forteller videre.

– På møtet fikk vi innblikk i hvilke saker byrådet er opptatt av som vi åpenbart har interesse av å samarbeide om. Vi drøftet flyktningsituasjonen, utbygging av kollektiv-transporten, kommuneøkonomi, Oslopakke 3, nytt Munchmuseum og hovedbibliotek i Bjørvika og mye mer.

NOMINER NÅ: ÅRETS NAVN i Nordre Aker - foreslå kandidater nå!

– Stort potensial

Vinje viser til andre fylker, og deres arbeid opp mot Stortinget.

– Andre fylker er flinke til å jobbe for saker som er viktige for sin region opp mot Stortinget. Her har vi i Oslo et stort potensial, og dette dialogmøtet håper jeg kan være en god start, sier Vinje, som har inntrykk av at de andre ”benkene” på Stortinget oftere besøk av sine lokale politikere og andre aktører lokalt enn i Oslo.

LES OGSÅ: Byråden vil lære av bydelen med byens beste barnehager

Løfte Oslo-saker

– Jeg mener det er grunn til å løfte flere Oslo-saker i Stortinget, og jeg vil forsøke å bidra til at vi blir enda flinkere til det fremover.

Kristin Vinje overtok som leder av Oslo-benken på Stortinget i høst etter Hadia Tajik.
Lederrollen går på omgang mellom Høyre og Arbeiderpartiet, som er de to største partiene på Oslobenken.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse