ANNONSE
Annonse

Vil gjøre det tryggere å ferdes her

Innkjøringen til Nordberghjemmet, Nordberg barnehage, tennisbanene og Joker med «post i butikk», ligger alle i samme kryss. Trafikkbildet har blitt kaotisk, mener beboere. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Beboer frykter økt fare for trafikkulykker i forbindelse med at Joker i Carl Kjelsens vei har fått «post i butikk». Bydelsutvalget ber Bymiljøetaten se på saken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.05.2016 kl 16:47

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDBERG: – Jeg frykter tilleggstrafikken, veien er allerede en trafikkfelle, sa Nordberg-beboer Kristin Aspelund til Nordre Aker Budstikke i februar i år.

Da var det klart at områdets «post i butikk» skulle flyttes fra Kiwi Kringsjå til Joker Nordberg.

LES OGSÅ: Flyttingen fra Kringsjå til Nordberg skaper trøbel for beboere: Posten flyttet til nabolaget – mange må likevel reise langt for å hente posten sin

Barnehage, sykehjem, tennisklubb og butikk

Også 22- og 25-bussen stopper ved innkjøringen i Carl Kjelsens vei, og fotgjengerovergangen til Joker. Nedsenket fortau og HC-parkering er ønsker fra Eldrerådet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Ikke minst ble trafikkbildet mer utsatt da Nordberg barnehage ble utvidet og nybygd på tomten bak Joker-butikken. Barnehagen har nå plass til 125 barn i alderen 1-6 år og de fleste bringes til og fra barnehagen via Carl Kjelsens vei i rushtiden morgen og ettermiddag; noen i barnevogn, noen kanskje på sykkel eller på akebrett, andre til fots, sa Aspelund.

– Mange henter og leverer barna også med bil. Disse bilene kommer i tillegg til de bilene som skal inn til Nordberghjemmet, som har samme inn-/utkjøring fra Carl Kjelsens vei.

– Bussen (linje 25, journ.anm.) går fire ganger i timen i hver retning på hverdagene, i tillegg til buss 22 i rushen. Bussene stopper også ved gangfeltet ved butikken, tennishallen, sykehjemmet og barnehagen, oppsummerte Aspelund i februar.

I ettertid skrev hun brev til bydelen der hun ba om at trafikksituasjonen i veien ble tatt opp til ny helhetsvurdering, sett i lys av det nye posttilbudet.

LES SAKEN: Frykter kaos når posten flytter til Nordberg

Eldrerådet

Carl Kjelsens vei ved Joker, Nordberghjemmet, Nordberg barnehage, tennisbanene og bussholdeplassen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I åpen halvtime i bydelsutvalgsmøtet 12. mai møtte representant Bjørn Eriksen fra Eldrerådet, som ga sin støtte til Aspelunds anmodning til BU.

Han påpekte imidlertid at vedtaksinnstillingen fra miljø-, plan- og samferdselskomiteen til BU manglet hensynet til funksjonshemmede.

Eldrerådet håper man kan få sett på muligheten for å tilpasse gangveien til alle typer myke trafikanter. Også de som går med rullator eller kjører rullestol eller er dårlig til beins.

– En mulighet kan være senkede fortau, sa Eriksen, som også ba om egne handikap-parkeringsplasser.

LES OGSÅ: Det er mye kreativitet i garasjene på Nordberg! Se ALLE bilene fra helgens Nordberg Grand Prix!

Vedtaket

Bydelsutvalget sa seg enig med Eriksens innspill, og vedtok dermed følgende:

«Bydelsutvalget i Nordre Aker deler beboers bekymringer for trafikksituasjonen i krysset ved Joker-butikken i Carl Kjeldsens vei og som har blitt forsterket ved etableringen «post i butikk». Bydelsutvalget ber om at Bymiljøetaten nøye vurderer trafikksituasjonen og gjennomfører tiltak som kan bidra til økt trafikksikkerhet i krysset, spesielt for gående,
syklende, eldre og funksjonshemmede f.eks ved å gjennomføre tiltak som nedsenket fortau.»

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse