Vil handle rettferdig

Rettferdig: Venstre og May-Brith Døssland vil at bydelen skal drive «fair trade».

Venstre vil ha "rettferdig handel" i Nordre Aker. – Bydelens forvaltning må gå foran som et godt eksempel, mener May-Brith Døssland.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2008 kl 16:02

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker: I forrige møte i bydelens Kultur- og oppvektskomité la Venstre frem forslag om "rettferdig handel" i Nordre Aker – og fikk flertall i komitéen. I kveld skal saken opp i bydelsutvalgsmøtet (BU).

– "Rettferdig handel" kan være med på å sikre varens produsenter et minstemål av rettigheter – med tanke på u-land-produsenter som selger varer til i-land. "Rettferdig handel" kutter blant annet i antall mellomledd mellom produsent og sluttforbruker, slik at det blir mer igjen i lønn til de som produserer varene, foreller Venstres May-Brith Døssland – også leder av bydelens Kultur- og oppvekstkomité.

– Hvis Ventres forslag om "fair trade" får flertall i kveldens BU-møte så betyr det at all servering fremover i bydelens "regi" – både i den sentrale bydelsforvaltning og i andre deler av bydelens virksomhet – skal være i tråd med "rettferdig handel"-prinsippet, sier Døssland.

Hva det eventuelt vil koste bydelen å prioritere "rettferdig handel" mener Døssland det er litt tidlig å si noe om.

– Men skulle det bli litt dyrere, så er det jo uansett en flott måte å støtte u-land på, sier Døssland.

– Veldig bra hvis Nordre Aker bydel kan gå foran som et godt eksempel, og være med på å bidra til bedre lønn og rettigheter for u-landsprodusenter, sier en optimistisk Døssland foran kveldens BU-møte.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse