Vil hindre nye bilvandaler

 

Mia Kolsrud vil komme til bunns i hvem som skrapet opp bilen hennes for flerfoldige tusen kroner utenfor Ullevål skole. Hun mener det vil virke preventivt.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Mia Kolsruds bil ble kraftig skrapet opp etter å ha stått parkert like utenfor skoleporten på Ullevål. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

ULLEVÅL: Fra 22. til 23. februar sto Mia Kolsruds bil parkert i John Colletts allé, like utenfor porten til Ullevål skole. Da hun hentet bilen om kvelden den 23., var den kraftig ripet opp fra høyre baklykt og frem til midt på passasjerdøren.

- Ripen er tydelig påført bilen med makt, med en nøkkel eller liknende, og går inn til karosseriet. Den går i sikksakk sammenhengende og er om lag 120 centimeter lang, så det er utvilsomt ikke et uhell, sier Mia Kolsrud. Da skaden skjedde, sto det flere biler parkert ved skolen, og Kolsrud frykter at det er flere som kan ha opplevd det samme.

Politianmeldt

Hun er svært oppgitt over skaden, som det vil koste flerfoldige tusen kroner å reparere.

- Da dette skjedde, var det en snøskavl mellom bilen og fortauet. Det var spor i snøen langs bilen, og politiet sprayet sporene som bevis, sier Kolsrud.

Hun har politianmeldt saken.

- Jeg mistenker at det er en elev ved Ullevål skole som står bak dette. Jeg kan vanskelig tenke meg at en voksenperson kan ha gjort noe slikt.

Kolsrud har hatt to konkrete mistenkte i saken, som begge har vært tatt for å ha ripet opp biler tidligere. En av dem skal være en Ullevål-elev. Begge to er sjekket ut av saken.

Dette bekreftes av leder for forebyggende avsnitt ved Majorstua politistasjon, Hanne Persson.

- Sporene i snøen var dårlige, og kan ha tilhørt en kvinne, ungdom eller barn. Det var ikke størrelse 45 for å si det sånn, sier Persson. - Vi har gjort det vi kunne for å oppklare saken, men det er grenser for hvor mye ressurser vi kan legge ned i en slik sak. Vi har ikke kunnet sjekke skotøyet til alle elevene på Ullevål skole, sier hun.

Persson understreker at Politiet har tatt saken alvorlig, men at den nå er henlagt.

- Er tatt opp i alle klasser

Rektor Hanne Grønn Larsen på Ullevål skole mener skolen har gjort det de kan for å finne gjerningspersonen.

- Jeg har sagt at jeg har stor tiltro til våre elever, men at vi ikke kan utelukke at noen av våre har gjort det, sier Grønn Larsen.

Hun opplyser at alle lærere har blitt bedt om å ta opp saken i sine klasser, og at saken har vært oppe i samtalegrupper med de yngste elevene.

- Men dette er små elever og vi kan ikke drive forhør. Det er vår erfaring at slikt kommer oss for øret dersom det er noen av elevene på skolen som har gjort det. Så langt har vi ikke grunn til å tro at det er noen herfra, sier rektoren.

Ønsker preventiv virkning- Jeg håper vi finner ut hvem som gjorde dette, og at foreldre kan ta det opp med sine barn. Også av hensyn til vedkommende som gjorde det, sier Mia Kolsrud. Hun tror at fokus på hendelsen vil virke preventivt for gjerningsmannen og andre unge som kanskje ikke har tenkt over konsekvensene av å gjøre hærverk.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse