Vil hjelpe flere barn og unge ut i fysisk aktivitet

Get Moving: Jonatan Norbye, Nivethan Senthurvasan, Ole Jakob Dahl, Simen Flock Hogstad og Mattias Lund Dahlin. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

De sosiale entreprenørene på 17 og 18 år i ungdomsbedriften Get Moving, fra Nydalen videregående skole, har laget en nettside for å løse et problem de selv har kjent på kroppen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.03.2017 kl 15:24

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: – Vi har alle drevet med lagidretter, og opplevd at det ikke alltid er så lett å få med seg noen når man vil spille uorganisert, sier markedsføringsansvarlig Nivethan Senthurvasan (17).

Og slik ble ideen til ungdomsbedriften Get Moving, i faget «entreprenørskap og bedriftsutvikling», født.

Formidle kontakt

Simen Flock Hogstad (17), personalansvarlig i ungdomsbedriften, forklarer:

– Get Moving er en nettside basert på egne erfaringer. For eksempel har jeg spilt basket, og det er ikke en veldig stor idrett i Norge. Ikke er det så mange baner heller. Derfor kan man ikke bare møte opp på en basketbane og regne med at det er andre der som vil spille.

– Spesielt i ferier, som sommerferien, opplever mange at vennene deres ikke har mulighet til å være med. Da ender mange med å bli sittende hjemme, fortsetter daglig leder Ole Jakob Dahl (17).

Se bildet større

Get Moving: Mattias Lund Dahlin, Ole Jakob Dahl, Simen Flock Hogstad, Nivethan Senthurvasan og Jonatan Norbye. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nordre Aker

Nettsiden er utviklet av Jonatan Norbye (17), nettsideutvikler og økonomiansvarlig i Get Moving.

I januar slapp de betaversjonen av tjenesten, som i første omgang omfatter Nordre Aker.

På siden har de kartlagt og registrert et stort antall idrettsbaner i bydelen. Brukerne registrer seg med e-postadresse eller via Facebook. Deretter kan man registrere hva man har lyst til å gjøre, hvor og når. Andre brukere kan se dette på et kart, og melde fra om at de blir med.

Slik kan man gjennomføre en økt – for eksempel en fotball- eller basketøkt – ved å komme i kontakt med folk man ikke kjenner fra før.

– Tjenesten er derfor også et verktøy for ungdom til å skaffe nye venner, sier produktansvarlig Mattias Lund Dahlin (17).

LES OGSÅ: Thea tar et oppgjør med grove russelåter: – Ikke klin med, ligg med, dans med, eller snakk med gutta som synger at du danser som en hore!

Skal unngå lureri

Med en tjeneste som legger opp til at brukerne skal møte ukjente mennesker de kommer i kontakt med gjennom nettet: Hvordan kan guttenen i Get Moving garantere for at brukerne ikke blir lurt, eller satt opp til å møte noen som vil utnytte dem?

– Det er et veldig relevant spørsmål, svarer Jonatan.

– Vi har begrenset mulighetene i appen til fasiliteter som er åpne, som større fotballbaner og andre anlegg der det gjerne er andre folk. Vi har også lagt inn en begrensning slik at tjenesten ikke kan benyttes om natten, sier han.

Det er nemlig ikke mulig å planlegge å møte noen etter klokken 22. I tillegg vil du som bruker ikke kunne se navnet på den eller dem du skal møte. Dermed forblir du anonym inntil du møter opp på stedet. Alle brukerne må dessuten være registrerte, minner han.

LES OGSÅ: Toppkarakter til Nydalenrevyen 2017: Hva har de egentlig i vannet i Nydalsveien?

Ungt Entreprenørskap

Denne uken skal Nydalen-guttene delta i fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter i Oslo. Den holdes på Sentralen 13.-17. mars, og der skal de konkurrerer mot cirka 120 andre ungdomsbedrifter.

Nordre Aker Budstikke har også møtt ungdomsbedriften ExRight fra Nydalen, som skreddersyr treningsopplegg via en app. Les mer om dem her!

Håper på samarbeid

Get Moving har vært i kontakt med lokale idrettslag, og skal senere promotere tjenesten mot ungomsskoler. Selv om betaversjonen kun omfatter Nordre Aker, håper de samarbeidspartnere vil være med å utvikle tjenesten slik at den kan dekke hele Oslo.

– Vårt hovedforkus er å løse problemer vi selv har oplevd, og få barn og unge ut i fysisk aktivitet, avslutter Simen.

Se Get Movings promofilm her:

Du kan sjekke tjenesten her!

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse