Vil ikke bare ha gode løpere

Henry Rono (midten) ble kåret til verdens beste idrettsutøver uansett idrettsgren i 1978. I 2006 deltok han på Sognsvann Rundt Medsols.

Henry Rono, Ingrid Kristiansen og Suanne Wigene har alle deltatt. Men for arrangørene er "folk flest" viktigst. I kveld er det kickoff for "Sognsvann Rundt Medsols".

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.03.2008 kl 16:48

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SOGNSVANN: Heming Leira og en treningskamerat var på en treningstur da de kom til å tenke på at "jommen burde det ikke være et løp rundt Sognsvann."

Gull sølv og bronse ukjente begreper

Så de bestemte seg for å gjøre noe med det, og i ettermiddag er det kickoff for "Sognsvann Rundt Medsols" for åttende året på rad. Dette er løpet uten startnummere, hvor du selv kan velge hvor mange runder du vil løpe - eller gå. Premiene blir trukket blant alle deltakerne; gull sølv og bronse er ukjente begreper.

- 9.mai 2001 satte vi igang uten å annonsere det i forkant, det kom tre deltakere. Sakte kom det flere til før det eksploderte og utpå høsten var det for første gang over 100 deltakere, sier arrangør Heming Leira.

De siste årene har de hatt med rundt 4000 løpere i løpet av sesongen, som stadig blir utvidet, og Leira regner med like mange løpere i år. Løpene blir holdt hver onsdag, til og med den siste onsdagen i oktober.

Flest lokale

Det er flest løpere fra nærområdene som deltar i Sognsvann Rundt Medsols, med deltakere fra blant annet Koll, Heming og Lyn

- Men vi har også en gjeng fra Buskerud, og også noen fra Romerike og Høvik, sier Leira.

Ukommersielt

Noe av den største gleden for arrangørene, er når det kommer løpere og takker dem for at de har fått motivasjon til å trene.

- Dette skal være et lavterskel tilbud. Selv om vi har med mange gode løpere, er det viktigste folk flest. Ofte sitter det litt langt inne å melde seg på en konkurranse. Folk er litt skeptiske til å løpe på tid, sier Leira.

- Vi håper å få med deltakere som er litt dårligere, og som gjerne løper på over tyve minutter, sier han.

Løperne kan melde seg på enten via internett, eller på stedet. De vil deretter få en brikke til å feste rundt foten, som registrerer tiden deres, som senere vil komme opp på løperens egen side på nettet.

Det koster 40 kroner per gang å delta, eller løperne kan betale 495 kroner for en brikke som holder i flere sesonger. Mesteparten av startkontingenten går til å betale brikken. Resten vil gå tilbake til utøverne i en eller annen form, og det hender det blir trukket premier for opp til 9000 kroner.

- Vi skal ikke tjene noe på dette, understreker Leira.

Første løp går av stabelen i kveld klokken 18.00.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse