Vil ikke ha "psykebil"

Ullevål: Ullevål sykehus vil ikke opprette en egen sykebiltjeneste for psykisk syke pasienter, selv om Oslo-politiet stadig oftere må ut på oppdrag fo...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Ullevål: Ullevål sykehus vil ikke opprette en egen sykebiltjeneste for psykisk syke pasienter, selv om Oslo-politiet stadig oftere må ut på oppdrag for å hente og frakte psykisk syke, melder NRK. Haukeland sykehus i Bergen har hatt et vellykket prosjekt med en egen sykebil, og det har bidratt til at politiet har blitt mindre belastet. Rådet for psykisk helse mener at det bør være fagfolk som frakter psykiatriske pasienter. Også politiet er oppgitt over at de mer enn sju ganger i døgnet må rykke ut på denne typen oppdrag. Likevel er et slikt tiltak uaktuelt i Oslo.

- Den foreløpige vurderingen vi har gjort, tyder ikke på at vi har grunnlag nok for å drifte en sånn bil på døgnbasis. Vi har nå etablert blant annet et ambulant team på dps-ene rundt i byen som ivaretar en del av disse oppgavene, sier divisjonsdirektør i Psykriatisk divisjon på Ullevål sykehus, Øystein Mæland til NRK.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse