Vil kjøpe Nydalen videregående skole for én milliard

Nydalen videregående skole kan bli kommunal eiendom. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Oslo kommune blar opp, og mener de vil spare på å eie, fremfor å leie, skolebygg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.01.2018 kl 12:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: Det er Klassekampen som fredag bringer nyheten om at Oslo kommune, ved byråd for næring og eierskap, Kjetil Lund (Ap), ønsker å kjøpe Nydalen videregående skole fra eiendomsfirmaet Avantor.

Oslo kommune har leid bygget til skoledrift siden det sto ferdig i 2011. Nydalen vgs. er en av minst sju osloskoler som kommunen leier. Det vil byråd Lund gjøre noe med.

Kjøper for 1,1 milliarder

– Det å drive skole er en grunnleggende oppgave for kommunen. Oslo vokser, og vi trenger flere skoler. Da er det rasjonelt for kommunen å eie, ikke leie, sier han til Klassekampen.

LES OGSÅ: Bymiljøetaten stenger populær snarvei ved Nydalen vgs.

Ifølge Klassekampen kommer det frem i innstillingen fra byrådet til bystyret at kommunen vil spare 200 millioner kroner på å kjøpe bygget, fremfor å fortsette å leie det av Avantor. Kjøpesummen skal være på rundt 1,1 milliarder kroner.

Ifølge byråd Lund er oppkjøpet av skolebygg også et verdispørsmål. Mens det sittende byrådet ønsker å kjøpe eiendom til skoledrift, blant annet er det kjøpt tomt i Frysjaveien for å bygge ny skole der, valgte det borgerlige byrådet i 2005 å selge skolene Persbråten og Høybråten, for så å leie de tilbake til skoledrift.

Hele saken kan leses i dagens papriutgave av Klassekampen.

Oslo kommune sikret seg en forkjøpsrett allerede da leieavtalen med Avantor ble inngått i 2008. Avantor opplyser til Nordre Aker Budstikke at de har besluttet å selge eiendommen, og at kommunen i henhold til avtalen må melde tilbake hvorvidt de ønsker å benytte seg av forkjøpsretten.

Byrådet har innstilt til bystyret om kjøp av skolen.

Populær skole

Nydalen vgs., med sine omlag 900 elever, er skolen som de siste årene har hatt flest søkere og høyest inntakskrav.

– Ja, vi er veldig fornøyde med at elevene oppfatter oss som en attraktiv og god skole. Samtidig skulle vi ønske vi kunne ta inn alle elevene som ønsket å gå på vår skole. At vi lykkes med gode søkertall både innenfor studiespesialiserende og yrkesfag gleder oss ekstra, sa Nydalen-rektor Linn-Siri Jensen til Nordre Aker Budstikke i 2016.

LES OGSÅ:
Endrer revyoppskriften i Nydalen: Fra tull og fjas til politisk satire

På Nydalen vgs. tør eevene å skille seg ut: – Nå er det tabu å slenge dritt om andre

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse