Vil kjøpe Sogn for én krone.

Universitete i oslo og Studentskipnaden i Oslo vil gjerne bygge studentboliger på Sogn videregående skole.

Sogn videregående kan gi tusen nye studentboliger, mener Universitetet og Stidentskipnaden i Oslo. De vil gjerne kjøpe tomten for én krone.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.08.2008 kl 11:38

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
SOGN: I midten av mai fikk Vålerenga kjøpe en tomt på Valle for en krone av Oslo kommune. Universitetet i Oslo (UiO) og Studentskipnaden i Oslo (SiO) vil også gjerne kjøpe en kommunal tomt for en krone. Tomten de sikler på: Sogn videregående.

– Vi synes det var flott av kommunen å tilby en kommunal tomt på Valle til Vålerenga idrettsforening for én krone. La det også bli et forbilde for hvordan studentene våre kan få en sjanse til å flytte inn i helt nye studentboliger om noen år. Derfor bør også universitetet og SiO få det same tilbudet som Vålerenga idrettsforening fikk, sier universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe og SiO-direktør Lisbeth Dyrberg til Uniforum.no

– For 600 millioner kroner vil det være mulig å bygge 1000 studentboliger der, sier Dyrberg.

Teknisk direktør Frode Meinich ved UiO viser til at det snart ikke lenger er flere områder igjen der UiO kan ekspandere.

– I 1952 ble området fra Chateau Neuf til og med Rikshospitalet regulert til tomter for undervisning og forsking. I snart 60 år har UiO og forskingsinstituttene nytt godt av denne reguleringen. Nå er hele området snart brukt opp, og den eneste sjansen vi har til å ekspandera i nærområdet, er om vi får overta Sogn videregående skole, sier Meinich til Uniforum.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse