Vil med på laget

FAU får ha en foreldrerepresentant med i brukergruppen for «nye» Grefsen barneskole.

Grefsen-foreldre vil være med på planleggingen av utbygging og rehabilitering av barneskolen. – Og Utdanningsetaten sier ja, ifølge FAU-leder Erik Skei.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.09.2008 kl 13:17

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: Grefsen Barneskoles FAU kjempet i fjor for at skolen ikke bare skulle bygges ut (til totalt 790 elever), men også for totalrehabilitering av den gamle skolen – med noen bygninger helt tilbake fra begynnelsen av 1900-tallet. Og i våres vedtok bystyret at det blir både utbygging og oppussing.

En foreldrerepresentant

– Utdanningsetaten (UDE) har nå bekreftet at én foreldrerepresentant kan få delta i brukergruppa. Det setter vi stor pris på, sier FAU-leder for Grefsen Barneskole, Erik Skei.

– Ved også å ta med rektor, lærere, driftsstyret, foreldre og andre tilknyttet skolen – i tillegg til de ordinære skolemyndighetene – så tror FAU det kan bidra til et enda bedre sluttresultat og en bedre skoleløsning.

– Det siste året har det i media foregått en polarisert debatt om baseskoler i forhold til tradisjonelle klasseromsløsninger. På Grefsen må man forene gammel og ny bygningsmasse, noe som gir en mulighet til å ta med seg det beste fra begge. Vårt håp er at sluttresultatet kan bli så funksjonelt og pedagogisk vellykket at "nye" Grefsen barneskole kan fungere som modell og inspirasjon ved planleggingen av andre nybygg og rehabiliteringer, sier Skei.

Første møte denne uken

Første brukergruppemøte ble avholdt denne uken, og driftige Grefsen FAU arrangerte allerede i forrige uke (11.09.) seminar/kickoff om "nye" Grefsen barneskole.

– Hensikten med et slikt seminar er å sette i gang en diskusjon i skolens miljø om hva vi – ansatte, foreldre, driftsstyret – og andre med tilknytning til skolen, ønsker å fremme av samlede innspill til skolens planprosess, overfor UDE/Undervisningsbygg. Og vi tror det er viktig å komme inn i prosessen på et så tidlig tidspunkt som mulig. Derfor er vi allerede i gang vi, sier Skei.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse