Vil rive og bygge helt nye studentboliger

SiO planlegger å bygge helt nye studentboliger i Sognsveien 102. Illustrasjon: A-lab

SiO planlegger inntil 25.000 kvadratmeter med nye studentboliger i Sognsveien 102 på Nordberg. Det er arkitektfirmaet A-lab som har vunnet arkitekturkonkurransen for prosjektet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.02.2018 kl 15:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDBERG: Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) har nylig avsluttet arkitektkonkurransen, med arkitektfirmaet A-lab som vinner.

Vinnerprosjektet tok betydelig hensyn til å begrense fotavtrykket på tomten og harmonere med omgivelsene, skriver SiO i en pressemelding.

Erstatter eksisterende bygninger

– A-labs vinnerforslag gir god utnyttelse av tomten, og spiller samtidig godt sammen med topografi og vegetasjon. Forslaget harmonerer med småhusbebyggelsen i området ved siden av. Det bevarer også de fleste trærne på tomten fordi hovedvekten av bebyggelsen er plassert der eksisterende bygg ligger, sier Trond Bakke, boligdirektør i SiO.

– For en fantastisk tomt. Vi gleder oss til å kunne realisere den nye studentboligstandarden som vi har utviklet sammen med SiO her, sier Charlie Marsden, prosjektleder og partner i A-lab.

Se bildet større

Sognsveien midt i bildet, med Nordbergveien nederst til høyre. De nye studentboligene i Sognsveien 102 er tegnet inn.

Nye familieboliger på Kringsjå

Bebyggelsen henvender seg tydelig til omgivelsene med en offentlig adkomstplass/torg, samtidig som det er en mer privatisert og rolig «studenthage» med mulighet for gode ute- og oppholdsareal for beboerne.

SiO har i dag cirka 80 familieboliger for studenter i Nordberg studentby i Sognsveien 102. Boligene har behov for en betydelig opprusting for å kunne framstå tidsmessige. SiO har derfor besluttet å bygge nye familieboliger på ferdig regulert område på Kringsjå studentby som erstatning. Dette åpner for nye studentboliger og bedre utnyttelse av dagens tomt i Sognsveien.

Se bildet større

Nordberg studentby, Sognsveien 102, slik den fremstår i dag. FOTO: Jan-Tore Egge / Wikimedia

Byggingen på Nordberg vil tidligst starte i 2019. Studentfamilier som bor i Sognsveien 102 på dette tidspunktet vil automatisk ha rett til å videreføre sine leiekontrakter i familieboliger på Kringsjå.

Etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til vil de nye familieboligene, som skal bygges på Kringsjå, oppføres på et område det i dag står gamle vaktmesterleilighter som ikke lenger er i bruk.

Nytt på Kringsjå

I desember flyttet de beboerne inn i de nye studentleilighetene i det første massivtrehuset i Kringsjå studentby. Boligene skal blant annet produsere egen strøm ved hjelp av solceller.

Nordre Aker Budstikke var med da leilighetene sto ferdige. Se hvordan leilighetene, og det moderne bygget, ser ut.

LES OGSÅ: Strykeorkester, skøyteis eller stolpejakt? Les om finalistene til Årets ildsjel i Nordre Aker, og stem her!

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse