Vil rydde i helseansvaret

Byråd Sylvi Listhaug (Frp) vil rydde i helse-gråsonen.

– Det er en ansvars-gråsone mellom stat og kommune i eldreomsorgen. Den må ryddes opp i, sier byråd Sylvi Listhaug (Frp).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.02.2008 kl 10:59

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: - Den negative utviklingen i helsetilbudet til eldre kan ikke fortsette. Det er på tide med en gjennomgang av ansvarsforholdene mellom sykehus og bydel/kommune, sier byråd for velferd- og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug (Frp).

Gråsone

Hun har nylig deltatt på KS' (Kommunenes Sentralforbunds) landsting. Frps Stortingsgruppe vil nå legge frem forslag om en gjennomgang av ansvaret mellom stat og bydel/kommune i eldreomsorgen.

– Det er mange nivåer av helse- og omsorgstjenester. Men når det gjelder utskrivningsproblematikken fra sykehus til sykehjem, er det definitivt en ansvarsgråsone som må ryddes opp i, sier Listhaug.

Truer lokaldemokratiet

– Slik det fungerer i dag er resultatet av sykehusenes utskrivningspraksis en kostnadsforskyvning fra statlig nivå og til bydel/kommunenivå, sier byråden og mener resultatet truer lokaldemokratiet.

– Det er vel ingen tvil om at kostnader til et overforbruk på sykehjemsplasser, er penger som må dekkes inn fra andre av bydelenes/kommunenes tjenester- og ansvarsområder. Skal denne praksisen fortsette, så må jo Staten gå inn og dekke ekstrautgiftene for de forskjellige bydeler og kommuner, sier Listhaug.

I følge byrådsavdelingen var antall liggedøgn på sykehus for Oslo-eldre over 80 år 14.2% i 1996. I 2006 var tallet redusert til 8.4%.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse