– Vil rydde opp i Brakkesaken!

Brakkene på Engebråten skole. Foto: Kristin Tufte Haga

Avdelingssjef Preben Winger i Bydel Nordre Aker vil nå rydde opp i "Brakkesaken".

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.10.2008 kl 10:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
KJELSÅS: I forrige uke skrev Nordre Aker Budstikke om bydelens avtale med Husbyggen Norge AS, om å fjerne de 18 brakkene som står på Engebråten skole.

100.000 ekskl. mva. får firmaet for fjerningen, som ifølge avtalen med bydelen skulle skjedd i juni. I tillegg forsøker nå firmaet å selge brakkene for 15.000 kroner per stykk, gjennom blant annet annonse i Aftenposten. Nordre Aker Budstikke skrev også i forrige uke om en "interessent" som tittet på brakkene. Han fortalte til avisen at hvis han kjøpte brakkene, måtte han fjerne og frakte de bort selv. Noe kontaktpersonen i fjerningsfirmaet tilbakeviste overfor avisen.

– Vil rydde opp

Nordre Aker Budstikke har etterlyst mer presis informasjon rundt prosessen fra bydelen – men saksbehandler har ikke vært tilgjengelig. Blant annet har avisen ønsket mer informasjon rundt den offentlige kunngjøringen av fjerningsjobben og selve anskaffelsesprotokollen. Og nå vil avdelingssjef Preben Winger rydde opp i saken.

– Anskaffelsesprotokollen er ikke ferdigført. Det skal jeg sørge for at den blir. Likevel, detaljene rundt hvem som har gitt anbud på jobben – til hvilken pris – er unntatt offentlighet. Men jeg kan bekrefte at tre seriøse firmaer ga anbud på jobben. Fjerningsjobben er heller ikke kunngjort på kommunens nettsider. Det skal jeg også sørge for at blir gjort, sier Winger.

For i henhold til reglene skal det for alle jobber kommunen innhenter over 50.000 kroner, føres anskaffelsesprotokoll. I tillegg skal alle jobber over 100.000 ekskl. mva. kunngjøres på kommunens anskaffelsesportal.

Eventuelt vurdere andre

Winger kan ellers opplyse at det foreligger skriftlig tilbud og bekreftelse mellom fjerningsfirmaet og bydelen.

– Hvis ikke brakkene er fjernet i løpet av uke 42, så vil vi vurdere andre til å gjøre jobben, sier Winger, og understreker som bydelsdirektøren at det slett ikke bare er å gi bort brakkene.

– Det er jo bydelens ansvar at disse blir fjernet på en sikker måte, sier han.

Det har ikke lyktes Nordre Aker Budstikke å komme i kontakt med fjerningsfirmaet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse