Vil skilte bort biler fra gangveien

Gangvei og tursti ved Friggsvei og Akebakken, nå skal den skiltes, for å blant annet forhindre at biler sperrer inngangen til gang- og turstien. FOTO: PRIVAT

Ved Akebakken og Friggs vei. – Beboere ønsker skilt for å forhindre at biler parkerer og sperrer for de som benytter seg av gang- og sykkelveien, og turveien inn i Marka, ifølge presseansvarlig i Bymiljøetaten, Monica Thorud Olsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.05.2016 kl 14:06

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

AKEBAKKEN/LOFTHUS: Bymiljøetaten ser hensikten med skilting.

– Bymiljøetaten mottok et ønske fra beboere i området om å sette opp et skilt for å forhindre at biler parkerer og sperrer for de som benytter seg av gang- og sykkelveien og turveien inn i Marka. Vi har gjort en befaring i området og ser at det kan være hensiktsmessig å skilte gang- og sykkelveien, ifølge presseansvarlig i Bymiljøetaten, Monica Thorud Olsen.

Se bildet større

Gang- og turveien, til Marka, kjøpesenter og bussen. FOTO: PRIVAT

Avgrensning

Hun fortsetter.

– For å få til dette må gang- og sykkelveien avgrenses bedre mot Friggs vei. Vi vurderer å sette opp et skilt og lage en avgrensning med sperrestein, slik at gang- og sykkelveien får lik bredde helt ut til Friggs vei.

LES OGSÅ: Første parti på Rådhuset som vil ha nedre Grefsen ut av kommuneplanen

– Gang- og sykkelveien vil dermed bli bedre markert, og vi vil unngå at biler parkerer slik at de sperrer for gående og syklister som bruker veien. Bymiljøetaten er fortsatt i dialog med naboene om utformingen og hvordan dette kan løses best mulig, ifølge Thorud.

– Viktig

Beboer gjennom 30 år i Akebakken, og lokalpolitiker i Nordre Aker for SV, Hanne Lyssand, er ikke av naboene som har kontaktet kommunen i saken, men hun synes dette er en god idé.

Se bildet større

Lokalpolitiker og Akebakkeskogen-beboer i 30 år, Hanne Lyssand, er glad for kommende skilting av gangveien. FOTO: PRIVAT

– Ja det er fint at det endelig blir skilt. Snarveier er viktig for å få flere til å gå. Så lenge de bare har uformell status, kan de fort forsvinne, sier Lyssand.

LES OGSÅ: Grønn lunge i Storokrysset falt ikke i god jord

Gåstrategi

Som forklarer videre

– Dette handler også om snarveien til senteret på Årvoll, 31 bussen og sykkelveien østover for Akebakkeskogen og alle som bor høyere enn oss på Grefsenkollen. Byrådet jobber også med en såkalt gåstrategi, og der vil slike snarveier bli sentrale, ifølge Lyssand.

LES OGSÅ: Brekkedammen tappes ned - ingen bading før langt uti juli

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse