Vil slåss for lys langs Akerselva

Nestleder i Nordre Aker BU, Lill Pleym, synes det er utrivelig at det ikke er lys langs Akerselva på strekningen fra Nydalen og oppover.

Nestleder i BU, Lill Pleym (SV), er lei av mørket langs Akerselva. Mangel på lys er både farlig og utrivelig, mener hun.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2007 kl 10:29

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Frysja: Lill Pleym er en engasjert politiker med brennende interesse for hele Bydel Nordre Aker. Etter bydelssammenslåingen har hun endret turvanene sine kraftig. Hun ønsker å se helheten og representere alle geografiske områder i den store bydelen vår. Da er det viktig å komme seg rundt og bli kjent.

Et av de områdene hun er mest glad i er områdene langs Akerselva der den løper gjennom bydelen. Men hun mener det er tragisk at Oslo kommune ikke har sett seg i stand til å sette opp belysning.

Ikke interessant?

- Slik gangveiene fremstår i dag synes det som om bare strekningen fra Nydalen og ned mot sentrum er interessant nok. Fra Nydalen og oppover ligger jo gangveien i stummende mørke. Det er utrivelig, og gjør denne perlen mye mindre attraktiv og tilgjengelig enn den burde vært. Men først og fremst mener jeg det er farlig å la gangveien ligge i mørke, sier Pleym.

Hun gikk strekningen fra Rema 1000 på Frysja og nedover til T-banen i Nydalen senest i forrige uke. Og reagerte på hvor vanskelig det var å se hvor hun satte foten, og om det kom folk i mot.

Ikke bare turvei

Denne gangveien er ikke lenger bare for turgåere.

- Etter den enorme utbyggingen vi har fått i Nydalen er dette en viktig ferdselsåre for folk som skal til og fra Oslo. Bydelspolitikerne i tidligere Bydel Grefsen tok opp problemet i sin tid med Park- og Idrettsetaten. Da var svaret at belysning her ville bli for dyrt, og ingenting skjedde. Nå har jeg tatt opp saken i Nordre Aker Bydelsutvalg. Og her er det bred politisk enighet om at dette er en viktig nærmiljøsak, sier Pleym, som selv bor på Kjelsås.

Hun varsler at saken blir tatt opp allerede i kveldens BU-møte.

Elvelangs

Pleym mener belysning her vil glede mange.

- Både de som har gangveien som daglig adkomst til og fra T-banen, og alle skolebarna som går her. Men også joggere, turgåere og syklister. Gangveien er jo en naturlig adkomst til marka for veldig mange. Alle som bor her bruker jo denne gangveien! Dessuten er denne traseen blitt berømt over hele byen i forbindelse med det årlige Elvelangs-arrangementet. Lys her vil bety noe for hele vår tilknytning til Oslo sentrum, avslutter Pleym.

Hun lover å finne frem alle gamle papirer i sakens anledning, og at det vil bli gjort en formell henvendelse til Park og Idrett. Hun akter ikke å gi seg før lys er montert og pærene lyser.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse