Vil ofre busspassasjerer for skolebarna: Vil stenge Kapellveien

Grefsen FAU-leder Erik Skei og driftsstyremedlem Bent Gether-Rønning (BU-medlem for Høyre) (nummer to og tre fra venstre), fikk med seg bystyrepolitikerne Ola Elvestuen (V), Knut Even Lindsjørn (SV) og Tone Tellevik Dahl (Ap) i vinter på kravet om å stenge Kapellveien for å skape «Oslos flotteste skoleområde på Grefsen». Nå sier bydelsutvalget seg enig.

Bydelsutvalget vil stenge Kapellveien, og dermed «ofre busspassasjerer» for skolebarnas sikkerhet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.06.2009 kl 14:06

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
GREFSEN: Bydelsutvalget (BU) mener den eneste måten Grefsen barneskole kan få et helhetlig uteområde, er om Kapellveien stenges, og ber Plan- og bygningsetaten legge dette til grunn for den videre saksbehandlingen. 55-bussen over Lillo terrasse vil bli rammet av et slikt forslag.

LES OGSÅ: Kan bli Oslos flotteste skoleområde

— 55 busspassasjerer i uka må lide for de 1800 ungene som må krysse en farlige vei, Kapellveien. Det er et radikalt forslag, men det kan bli en veldig spennende løsning, sa Ivar Christiansen (Ap), leder av miljø-, plan- og samferdselskomiteen (MPS) i bydelen.

Frps Arne Østreng spurte om hvorfor det ikke var vurdert å grave ned Kapellveien i tunnel. MPS-leder Christiansen var enig i at det ville være den beste løsningen, men at det ville bli for dyrt.

BU ber også om at det bygges en flerbrukshall i tilknytning til idrettsplassen på nedsiden av Kapellveien.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse